Fietsster (33) zwaargewond na dodehoekongeval met vrachtwagen

© BFM

In het Antwerpse district Wilrijk is maandagochtend omstreeks 9.30 uur een 33-jarige vrouw ernstig gewond geraakt toen ze werd aangereden door een vrachtwagen. Dat zegt de Antwerpse lokale politie. Vermoedelijk gaat het om een dodehoekongeval. De vrouw kwam met haar benen onder de wielen van de vrachtwagen terecht, maar verkeert niet in levensgevaar. De vrachtwagenbestuurder kreeg slachtofferhulp aangeboden omdat hij erg onder de indruk was van de feiten.

sare

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Boomsesteenweg met de Koornbloemstraat. De vrachtwagen reed vanop de Boomsesteenweg richting Boom de Koornbloemstraat in, net op het moment dat een vrouw op de fiets de Koornbloemstraat overstak - eveneens richting Boom. Voor beiden stond het licht op groen.

Eerder op de ochtend raakte bekend dat het aantal verkeersongevallen met dodelijke of zwaargewonde slachtoffers vorig jaar fors gestegen is in Antwerpen, al ging het totale aantal letsongevallen er wel op achteruit. Het aantal omgekomen voetgangers steeg van één naar zes, bij de fietsers was er een stijging van twee naar zes. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en burgemeester Bart De Wever (N-VA) leggen in Gazet Van Antwerpen een verband met de gestegen fietsintensiteit in de stad.

De Fietsersbond stelt in een reactie dat de stad versneld moet investeren in veilige, conflictvrije en kwaliteitsvolle kruisingen. “Iedereen weet dat dit nodig is, waarom moeten we dan nog blijven wachten op een volgend slachtoffer?”, klinkt het. De organisatie vraagt ook om zwaar vrachtverkeer uit kernen te weren door middel van een “slim distributienetwerk” en in afwachting daarvan alvast venstertijden voor vrachtverkeer op drukke fietsassen.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen