Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geeft de RVA de opdracht om de impact van een snellere daling van de werkloosheidsuitkering te onderzoeken.
Volledig scherm
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geeft de RVA de opdracht om de impact van een snellere daling van de werkloosheidsuitkering te onderzoeken. © BELGA

Sneller minder dop ook voor CD&V geen taboe meer

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geeft de RVA de opdracht om de impact van een snellere daling van de werkloosheidsuitkering te onderzoeken. Wat tot nu toe taboe was, wordt mogelijk toch deel van de arbeidsdeal die premier Michel najaagt.

150 reacties

  • Karl-Heinz Keller

    6 jaar geleden
    De werkzoekende word weer eens gestraft terwijl de bedrijven vrij uit gaan. Ik heb dit jaar al meer dan 1.054 mails gedaan naar werk. En daarvan antwoord 72,77 % niet eens op mails. Ik heb tot nu toe 98 gesprekken gehad waarvan 42 % niet eens antwoorden op sollicitatiegesprekken. Wanneer gaan ze nu eens de bedrijven straffen en beboeten. En gebruik dit geld om te verdelen aan werkzoekende.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De bepampering van links heeft zijn limieten bereikt. Zelfs cD&v moet het tot grote schaamte ervaren.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Wie begrijpt minister Peeters nog? Gisteren keurde hij nog het SWT goed voor de mensen van Carrefour, die kunnen dus op hun 56ste op SWT gaat met behoud van "dopgeld" en een bedrijfstoeslag. Anderzijds wil hij nu het "dopgeld" ook dit van de oudere werklozen vervroegd afbouwen. Zijn niet alle mensen gelijk dan mr. Peeters?
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Even voor de duidelijkheid. Nee vanwege loonkost alleen trekt men niet naar lage loon landen, het klinkt goed maar is de meest hypocrite leugen die hier rond om gaat. Waar gaat het wel over! Dat er geen sociale bescherming is, is mee genomen maar het belangrijkste! Milieuwetgeving en belastingen en daar draait het om + wij zijn zo zot om de prijs toch te betalen!
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    De werkloosheidsuitkering in de tijd beperken komt er niet. Nochtans is dit in de meeste Europese landen zo en ook de N-VA wil dit. Waarom de CD&V dit niet toelaat? Doppende kiezers voor zich winnen. Weeral een mooi vb. hoe de CD&V de N-VA tegenwerkt.