Wie houdt de nul in Liverpool-Chelsea: Mignolet of Courtois?

Zaterdag (18.30 uur) is het weer zover: Liverpool versus Chelsea. Dat is natuurlijk ook Simon Mignolet tegenover Thibaut Courtois. Beide Limburgse doelmannen zijn al jaren vaste waarden in de Premier League. Mignolet is aan zijn achtste seizoen in Engeland toe, de teller van Courtois tussen de Londense palen van Chelsea staat intussen op vier. Wij vergelijken de meest in het oog springende statistieken van beide keepers tijdens hun Engelse periode. Opvallend: samen zitten ze al aan 116 clean sheets.

Simon Mignolet stak in 2010 het Kanaal over om kleuren en doel van Sunderland te verdedigen, drie jaar later mocht de Truienaar bij het mythische Liverpool aan de slag. Intussen heeft hij al 237 wedstrijden in de Premier League gekeept. Thibaut Courtois ruilde in 2011 KRC Genk voor Chelsea, maar koos drie seizoenen lang voor een succesvol Spaans avontuur bij Atlético Madrid. Sinds 2014 metselt de Bilzenaar het doel van de Blues dicht. Met succes, zo blijkt uit officiële statistieken die de Premier League zelf publiceerde. In 38% van zijn wedstrijden houdt Courtois de nul (dit seizoen zes) . Mignolet moet daar met 32% (gemiddelde bij Sunderland en Liverpool) nauwelijks voor onder doen (dit seizoen vier). In totaal verzamelden beide doelmannen maar liefst 116 clean sheets.

Strafschoppen

Uit enkele cijfers valt af te leiden dat Chelsea het de voorbije seizoenen beter deed dan Liverpool. Courtois pakte met de Blues 65 zeges in 103 wedstrijden, dat is een gemiddelde van maar liefst 63%. Mignolet greep in doel van de Reds 81 overwinningen in 147 wedstrijden, een gemiddelde van 55%. Wel duidelijk beter dan bij Sunderland: 23 zeges in 90 duels (25%).

Nog opvallend: Mignolet stopte acht strafschoppen tot nu toe, Courtois eentje. De Truienaar maakte volgens de Engelse FA in acht seizoenen 17 fouten waar een doelpunt uit verder kwam, bij Courtois waren dat er drie in vier seizoenen. Mignolet is tot nu toe nog niet uitgesloten geweest in de Engelse competitie, de Bilzense doelman kreeg drie keer rood onder de neus geduwd. Leuk om weten: beide doelmannen geven gemiddeld 23 passes per wedstrijd.

Reds thuis ongeslagen

Wie houdt zaterdag de nul: Mignolet of Courtois? De laatste Liverpool-Chelsea lukte het geen van beide doelmannen, de wedstrijd eindigde op 1-1 (31 januari 2017), na goals van Georginio Wijnaldum en David Luiz. De voorbije vijf duels met Chelsea bleef Liverpool trouwens ongeslagen (twee zeges, drie draws). Anderzijds verloor Chelsea geen enkele van zijn vijf laatste uitwedstrijden op Anfield Road (ook twee zeges, twee draws). Liverpool is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis, met slechts één tegentreffer thuis (tegen Burnley). Chelsea kan daar knappe uit-cijfers tegenover zetten: 15 punten op 18.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer