Hermes Oostende wint met 1-3 in de Azoren

© rpo

In de zestiende finales van de Challenge Cup heeft Hermes Oostende een stevige optie op de kwalificatie genomen. Het team van coach Frederik De Veylder won met 1-3 bij CK Pionta Delgada, de nummer vier in Portugal.

rpo

Hermes Oostende opende de wedstrijd keurig (2-4 en 6-8) maar moest vanaf 11-9 achtervolgen. De achterstand groeide door receptiefouten via 17-14 tot maximaal vijf punten bij 21-16. Sofie Van Acker sleurde haar team naar 23-22. De thuisploeg kraakte vijf setballen. Lise De Valkeneer strafte dit bij 28-30 af.

In set twee scoorde Hermes wel het eerste punt maar dat was het dan ook: 7-3, 16-12, 24-17 en uiteindelijk 25-18.

De derde deelbeurt ving dramatisch aan voor de West-Vlamingen: 11-3. Maar via 11-6 reageerden ze kordaat tot 12-12. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht (16-16, 21-21, 23-23), maar het laatste woord was voor Eva Crispyn met een stevige opslag: 23-25.

In set vier raasden de groen-gelen tot 4-12 over het terrein. Via 7-12 naderde het team uit de Azoren tot 14-15. Nina Coolman en co. hielden het hoofd koel en rijfden de totaalzege via 15-19, 20-21, en 21-24 binnen. De terugmatch vindt op woensdag 10 januari in Oostende plaats.