Félix Lemaréchal (rechts) maakte uitgerekend tegen KRC Genk zijn eerste goal van het seizoen.© BELGA

Cercle-uitblinker Félix Lemaréchal prijkt hoog op Genks verlanglijstje: “Hij is de allersnelste”

Brugge -

In de zoektocht naar een opvolger voor Bilal El Khannouss volgt KRC Genk al een hele poos de prestaties van Cercle-speler Félix Lemaréchal op de voet. Uitgerekend tegen Genk maakte de 20-jarige Fransman zijn eerste goal van het seizoen.

Marnik Geukens, Thomas Standaert

De kans is levensgroot dat Bilal El Khannouss bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor KRC Genk. Om de leemte van zijn (nakend) vertrek op te vullen is één van de belangrijkste pistes die van Félix Lemaréchal. De huurspeler van Monaco was Frans international U17 en paart - net als El Khannouss - snelle en behendige voeten aan een grote motor.

Beiden hebben nog enkele laatste stappen te zetten in hun ontwikkeling, vooral hun statistieken kunnen beter. Maar uitgerekend tegen KRC Genk maakte een onhoudbare Lemaréchal zijn eerste goal van het seizoen. Hij deed er na rust nog zijn vijfde assist bovenop.

Na de match weigerde Lemaréchal in te gaan op de Genkse interesse, hij was “gewoon heel tevreden met zijn prestatie en de overwinning”. Van zijn coach Miron Muslic kreeg hij op de persconferentie na afloop van de match nog een open doekje.

“Ik ben blij voor Félix dat hij zijn uitzonderlijke kwaliteiten kan tonen op het hoogste niveau van play-off 1”, aldus Muslic. “Het is een fantastisch talent. Natuurlijk kent hij op zijn 20ste nogups en downs, maar naast een uitstekende techniek beschikt hij over unieke fysieke gaven. Hij is op de training de allersnelste Cercle-speler, terwijl wij meer dan één Speedy Gonzalez in onze kern hebben. Hij voetbalt instinctief: puur vanuit zijn intuïtie, zijn buikgevoel. (Lacht) Daar word je als coach wel eens gek van, maar het hoort erbij. De stap van Monaco naar Cercle heeft hem veel completer gemaakt, hier heeft het toptalent geleerd om ook keihard te werken op het veld. Het is een speler met een heel mooie toekomst voor zich.”

Aangeboden door onze partners