© JAA

Mexicaans restaurant El Rincon failliet: “Er is veel interesse van overnemers”

El Rincon, een van de populairste restaurantjes van Schoten, is failliet. De kans lijkt groot dat er een nieuwe horecazaak komt op de hoek van de Gelmelenstraat en Wilgendaalstraat.

Jan Auman

Al meer dan een week blijven de deuren van El Rincon, wat letterlijk de hoek betekent in het Spaans, gesloten. Dat leidde tot heel wat speculaties en ongeloof, want het restaurantje stond goed aangeschreven en zat meestal helemaal vol. Intussen is duidelijk dat er geen taco’s, enchilada’s, quesadilla’s en andere Mexicaanse lekkernijen geserveerd worden omdat uitbaatster Babette Jacobs de boeken van haar bvba heeft neergelegd. Het faillissement werd vorige week uitgesproken door de ondernemingsrechtbank en advocaat Deborah Dobson werd aangesteld als curator.

We drongen bij Babette Jacobs, die vorig jaar nog op de lokale Open Vld-lijst stond voor de gemeenteraadsverkiezingen, aan voor toelichting bij de onverwachte sluiting, maar kregen die niet. Vorig jaar had Jacobs al wel haar takeaway-filiaal wat verder in Schoten moeten sluiten. De Sri Lankaanse koks staan op straat.

“Hoge personeelskost”

“De cijfers klopten niet meer. De dame deed de uitbating alleen en de hoge personeelskost heeft haar de das omgedaan”, weet veilingmeester Matt Lafere van Moyersoen. Die werd aangezocht om een overnemer te zoeken voor het pand en het handelsfonds, zonder dat ook de schulden mee overgenomen moeten worden.

“Er is veel interesse”, stelt Lafere vast. “Dat is niet verwonderlijk. De zaak, die zeven jaar bestond, is bekend en het pand heeft een uitstekende ligging, middenin het centrum van Schoten op 100 m van het bekendste café van Schoten, café Den Trol. Bovendien zijn de huurvoorwaarden interessant: slechts 1.450 euro per maand. Iedereen kan bieden op de gelagzaal met meubilair voor 44 eters, de gebruiksklare keuken en het terras. De vorige uitbaatster heeft het allemaal heel proper achtergelaten. Wie vandaag overneemt, kan morgen opengaan.”

Moyersoen wil graag eind volgende week de knoop al doorhakken. Veilingmeester Matt Lafere benadrukt dat de overnemer de Texmex-traditie van El Rincon niet per se hoeft verder te zetten. Een ander type horecazaak is ook mogelijk.

www.moyersoen-auctions.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER