© rr

Man die schoonmoeder met hamer aanviel: slachtoffer vraagt tweede kans voor schoonzoon

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een man uit Temse veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan het grootste deel met uitstel. De man viel anderhalf jaar geleden zijn schoonmoeder in haar woning in Puurs aan met een hamer en deelde ook een messteek uit. Hoewel de vrouw ernstig gewond raakte zijn de plooien tussen de schoonmoeder en de beklaagde weer helemaal gladgestreken.

tdk

De feiten speelden zich begin januari 2016 af in de Vijverstraat in Puurs en waren door beklaagde Stephen G. tot in detail voorbereid. Hij was een wil schilderpak gaan kopen en droeg een muts zodat zijn schoonmoeder hem niet zou herkennen. De man belde aan en duwde de vrouw naar binnen toen ze de deur opende. “In de inkomhal sloeg hij drie keer met een hamer op haar hoofd en deelde ook een messteek in de buikstreek uit.”

Stephen G. vluchtte nadien weg met de auto die hij van een collega in bruikleen had gekregen. Aanvankelijk tastten de speurders in het duister omtrent het motief en de dader van de zware feiten. Tot de collega van G. het nieuws in de krant las en ook bloedspatten in zijn auto vond.

Stephen bekende vrij snel de feiten en zei dat hij zijn schoonmoeder uit de weg wou ruimen omdat hij niet wou dat zij zijn dochtertje zou bijhouden omwille van haar alcoholprobleem.

Het vreemde van de hele zaak is dat de schoonmoeder Stephen alles heeft vergeven. Ze vroeg zelfs aan het gerecht een tweede kans voor de man. Met de voorwaardelijke straf krijgt hij die ook van de rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER