dinsdag 17 oktober 2017 - Heusden-Zolder
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Myriam Schepers van Prefamac en Francis Titeca van Gold Meat kregen allebei al meerdere keren dieven over de vloer in de Dellestraat. Daar komen nu ook camera’s. Klu

Lummen investeert 150.000 euro na inbraken industriezone

Slimme camera’s aan E314 en E313

Lummen/Heusden-Zolder

Er komen twee camera’s voor nummerplaatherkenning aan de opritten 26 van de E314 in Lummen, zowel richting Brussel als richting Genk. Ook aan de E313 komen ANPR-camera’s. Ondernemersclub Ondernemend Lummen Heusden-Zolder (OLHZ) had hiervoor gepleit na een inbrakenplaag bij bedrijven in de buurt van de Dellestraat. De kostprijs voor de vier camera’s bedraagt ongeveer 150.000 euro.

Zondagnacht om 1 uur werd nog een lichte vrachtwagen gestolen op het industrieterrein in de Dellestraat. Maar de afgelopen maanden waren er wel vaker inbraken. Wouter Rutten, voorzitter van OLHZ spreekt van een ware plaag. “Wij zijn het beu. De bedrijven lijden niet enkel materiële schade, het onveiligheidsgevoel onder onze leden is ook erg groot. Aan het op- en afrittencomplex Afrit 26 vlakbij Lummen-centrum komen binnenkort twee ANPR-camera’s. De paal werd al geplaatst. Wij willen ook camera’s in de Dellestraat, dus aan het op- en afrittencomplex 26bis”, stelt Rutten.

Kosten

Burgemeester Luc Wouters (CD&V) heeft goed nieuws voor de ondernemersclub. “Er komen binnenkort twee ANPR-camera’s aan de opritten 26 vlakbij Lummen-centrum en die kosten 80.000 euro. Het is onze politiezone die deze som betaalt. Samen met Heusden-Zolder plaatsen we ook twee camera’s in de Dellestraat die 60 à 70.000 euro zullen kosten. Die weg bevindt zich op de gemeentegrenzen. De kosten zullen verdeeld worden.” De gemeenteraad keurde de aankoop maandag goed. “Het gaat om veel geld, maar dat is het ons wel waard. Voor ons is het Klaverblad een enorme troef qua bereikbaarheid, maar jammer genoeg ook voor mensen die we hier liever niet zien. Alle voertuigen die de E313 en E314 gebruiken om naar Lummen te komen, zullen binnenkort dus gecontroleerd worden”, besluit Wouters.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws