Invaller Rajcomar redt de meubelen voor Patro: “Doelpunt kan wel eens heel zwaar doorwegen in titelstrijd”

In een wedstrijd met weinig hoogtepunten deelden Spouwen-Mopertingen en Patro Eisden vrijdag de punten. Na een late treffer van Ernens leek Spomo de zege thuis te houden maar invaller Rajcomar schonk de leider alsnog een punt. Door de winst van Hasselt zien de Maaslanders hun voorsprong slinken tot drie punten.

Marc Truyers

Met twee doelpunten in het slotkwartier, zat het venijn van deze wedstrijd in de staart. In de 79ste minuut strafte Ernens een fout in de verdediging van Patro af en bracht Spouwen-Mopertingen zo op voorsprong. Spomo kon de voorsprong niet lang vasthouden. Supersub Rajcomar, slechts enkele minuten tussen de lijnen, trapte de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. In een prangende slotfase bleef de spanning te snijden maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Ondanks het puntenverlies en het feit dat achtervolger Hasselt dichterbij komt, bleef Patro trainer Stijnen positief.

“Onze groep heeft vandaag weer een enorme mentale weerbaarheid getoond”, was Stijn Stijnen erg tevreden. “We speelden een goede wedstrijd en hadden voldoende kansen om op voorsprong te komen. In de eerste helft verdienden we ook een strafschop na die fout op Karim (Ezzahri, nvdr). Onbegrijpelijk dat de ref niet ingrijpt.” De zege van zijn ex-ploeg Hasselt verontruste Stijnen niet. “Het doelpunt van Prince kan wel eens heel zwaar doorwegen in de titelstrijd. In plaats van twee punten hebben we nog steeds een bonus van drie eenheden op Hasselt. We hebben vandaag opnieuw een unicum neergezet. Voor de 21ste maal op rij hebben we niet verloren. Daar moeten we vertrouwen uitputten voor de laatste vijf wedstrijden”, besluit Stijnen.

Prestatie doortrekken

Aan dit punt tegen de leider hield Spouwen-Mopertingen gemengde gevoelens over. Ook doelman Tom Grootaers die niet veel werk op te knappen had, maar zich toch gewonnen moest geven in de slotfase.

“Ik was kansloos bij dat doelpunt. Door de benen van één van onze verdedigers zag ik de bal van Prince niet aankomen. Voor dat puntje hadden we op voorhand getekend maar achteraf gezien is het toch een beetje zuur als je zo laat in de partij een doelpunt slikt. Als er één ploeg moest winnen, waren wij het wel. Patro heeft meer balbezit gehad maar wij kregen ook enkele mogelijkheden om er 2-0 van te maken. Als je tegen de eerste in de stand een puntje kunt pakken, is dat zeker niet slecht. Nu komen de belangrijke wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten er aan voor ons. De prestatie van vandaag moeten we in die matchen gaan doortrekken met hopelijk dan wel enkele driepunters.”

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Ernens, Winkels, Yildiz, Otero-Perez, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia, Van Oudenhove.

PATRO: Belin, Swerten, Carratta, Mombongo Dues, Ezzahri, Ouedraogo (65’ Carlone), Kenne, Gueroui, Renson, Allegria, Annab (82’ Rajcomar).

DOELPUNTEN: 79’ Ernens 1-0, 85’ Rajcomar 1-1.

GELE KAARTEN: Ernens, Allegria, Mombaerts, Geurts, Gueroui, Yildiz, Ezzahri.

SCHEIDSRECHTER: De Keyzer.