Direct naar artikelinhoud
Update

Poeder in brief op kabinet Francken is géén antrax

Poeder in brief op kabinet Francken is géén antrax
Beeld Mark Baert

De hulpdiensten hebben het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken opnieuw vrijgegeven, na de verdachte brief die er was toegekomen. In de brief zaten poeder en een kogel. De antraxprocedure werd opgestart en ook de ambtswoning van premier Michel, aan de andere kant van de straat, werd preventief ontruimd. Deze avond meldt Francken zelf dat het niet om antrax gaat.

Er werd een enveloppe met wit poeder en een kogel gevonden in het kabinet. De enveloppe is afgestempeld in Gent. Er zat ook een kaartje bij met het opschrift "Innige deelneming".

Ook premier Michel had uit veiligheidsoverwegingen zijn kantoor aan de Lambermont verlaten. De brandweer, politie en civiele bescherming hebben een perimeter ingesteld, maar die is ondertussen opgeheven. Intussen is ook bekend dat het witte poeder geen antrax was. Dat heeft de staatssecretaris zelf gezegd op Twitter. Hij bedankte in één adem ook de twee mannen van het onthaal, "Guy en Ken".

Twitter bericht wordt geladen...

Alle medewerkers, ook de staatssecretaris zelf, hebben enige tijd in quarantaine. moeten zitten. Twee medewerkers die in contact kwamen met de enveloppe, kregen uiteindelijk een douche.

"Stoppen met mij te criminaliseren"

Francken reageerde bij de VRT op het incident. "Ik zit al maanden te zeggen dat men moet stoppen met mij te criminaliseren of er komen mensen op ideeën. Als men de haatprent van Jeune Ecolo verkiest tot communicatiemoment van het jaar 2017, dan zie je hoe ver het gekomen is. En dan zul je wel hier en daar een gek vinden die bereid is om zoiets te doen. Daar waarschuw ik al maanden voor, maar bepaalde media doen maar verder en verder."

Twitter bericht wordt geladen...

Theo Francken mag zijn kabinet voorlopig niet verlaten.Beeld Mark Baert
"Stoppen met mij te criminaliseren"
Beeld Mark Baert
"Stoppen met mij te criminaliseren"
Beeld Mark Baert