Zonderland kijkt uit naar WK en terugreis

Foto: ANP

Epke Zonderland bereidt zich in Doha voor op de WK turnen die donderdag van start gaan. De Fries is vol ambitie, maar zijn hoofd is uiteraard ook bij zijn vorige week geboren zoon. ,,Ik ben zo blij dat de internetverbinding in ons hotel goed is, zodat ik via Facetime elke dag onze zoon kan zien”, vertelde de Fries na de podiumtraining op de website van de internationale turnbond FIG.

Zonderland mocht een dag later naar Qatar afreizen zodat hij nog een dag langer bij zijn vrouw Linda en zoon Bert Eize kon zijn. ,,Ik kan het nog steeds niet bevatten. Ik ben er vol van. Natuurlijk kijk ik uit naar het WK, maar ook naar het moment dat ik terug naar huis kan.”

Vorig jaar had Zonderland in zijn rekoefening een merkwaardige misser en zwaaide hij een rondje aan één arm. Dat kostte hem goud, maar met zilver kon de olympisch kampioen van Londen 2012 leven. ,,We zullen het zien, ik hoop natuurlijk op een oefening zonder fouten. Vorig jaar was het toch een goed WK voor me omdat ik voor het eerst in twee jaar weer topfit was. Het was een rare fout, maar ook wel ‘cool’. Maar dit jaar wil ik een normale oefening laten zien.”

De Nederlandse turners komen donderdag op de openingsdag meteen in actie in de kwalificaties.