© Isosport

Anderlecht-fan wordt onwel tijdens match en overlijdt in ziekenhuis: “Op een avond als deze is voetbal irrelevant”

Droevig nieuws na de 3-0 zege van Anderlecht tegen Cercle Brugge woensdagavond. Tijdens de eerste helft werd een supporter in het stadion onwel. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden.

Bram Van Vaerenbergh, Vincent Van Genechten

Het was trainer Brian Riemer zelf die dat meedeelde tijdens zijn tv-interview met Eleven Sports. “Ik wil beginnen met te zeggen dat er triest nieuws te melden is”, aldus de zichtbaar aangeslagen Deen. “Een fan van ons is vanavond overleden, nadat hij onwel werd in de eerste helft. De gedachten van iedereen van de club is bij zijn familie. Op een avond als deze is voetbal irrelevant. Onze gedachten gaan echt uit naar hen.”

De fan werd onwel in de eerste helft en werd gedurende lange tijd gereanimeerd in de hoofdtribune. Tijdens de rust mochten de fans die tribune niet uit, zodat de hulpdiensten - brandweer en ziekenwagen - de fan veilig konden evacueren uit de bovenste ring van het stadion vanop de aanpalende parking. De supporter werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar.

Ook coach Miron Muslic sprak op de persconferentie zijn medeleven uit in naam van de Cercle-familie.

LEES OOK. Zege met strik én zwarte rand: Anderlecht krijgt goals cadeau van Cercle, maar ziet twee sterkhouders uitvallen

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL