© Kioni Papadopoulos

Voorwaardelijke straf voor Antwerpse kapper die zich hevig verzette bij arrestatie

De Antwerpse barbier Kevin T. (33) uit Antwerpen heeft van de rechter dinsdag een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete gekregen voor feiten tijdens een Pegidabetoging in 2016, waarbij de ruit van zijn kapperszaak sneuvelde.

T. was op 23 april 2016 aan het werk in zijn kapperszaak aan de Lange Koepoortstraat, toen een betoging van enkele honderden extreemrechtse Pegida-aanhangers er voorbij kwam. Volgens een betoger provoceerde de zwarte kapper hen door vlaggetjes af te nemen en met een stok te zwaaien.

Hijzelf zei dat hij begon te filmen, dat hij zag hoe betogers Hitlergroeten brachten en dat iemand zijn gsm afnam. Hij vluchtte daarop naar binnen, waar hij een bijl voor renovatiewerkzaamheden nam, naar eigen zeggen om zich te verdedigen.

Verzet

De politie kwam tussen, maar de agenten werden bedreigd, waarop T. werd gearresteerd. De arrestant verzette zich daarbij hevig. Intussen sneuvelde zijn etalageraam en brachten betogers vernielingen aan. T. bleef volgens het openbaar ministerie ook met de boeien aan weerspannig. Hijzelf zei kwaad te zijn omdat de politie volgens hem niet wou helpen.

De rechtbank veroordeelde T. tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een geldboete van 100 euro. Daarbij werd rekening gehouden met eerdere agressiedelicten, maar eveneens met ter zitting getoond schuldinzicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER