CD&V Heist-op-den-Berg lanceert haar campagne onder meer met spandoeken met daarop de namen van de Heistse deelgemeenten en gehuchten in het dialect.© RR

CD&V Heist-op-den-Berg lanceert verkiezingscampagne: “Elke deelgemeente is voor ons gelijkwaardig”

Heist-op-den-Berg -

De Heistse bestuurspartij CD&V lanceerde vrijdag haar verkiezingscampagne. Ze legt daarbij de focus op het belang van de deelgemeenten. “Heist-op-den-Berg heeft zoveel meer dan enkel een mooi centrum”, zegt lijsttrekker Dirk Van Noten.

Kristof Van Rompaey

In het straatbeeld verschenen de voorbije dagen enkele spandoeken met de namen van de Heistse deelgemeenten en gehuchten in het het dialect. Vrijdag eigende CD&V die zich toe. De partij lanceerde ook een nieuwe slogan: ‘mè respect veu ij’.

“De spandoeken staan symbool voor het feit dat we alle deelgemeenten en gehuchten belangrijk vinden”, zegt partijvoorzitter Wim Verhoeven. “Er werd lang en grondig gediscussieerd over de juiste dialecte benamingen en onze nieuwe slagzin. We ontdekten dat het Heistse dialect rijk is aan nuanceverschillen. We zien ook dat dialect verbindt en dat Heistenaars graag hun taal bediscussiëren. Er werd afgeklopt op benamingen die volgens ons de werkelijkheid het meest benaderen. We kijken uit naar wat de inwoners er van denken.”

Om haar verkiezingsprogramma vorm te geven, zat CD&V de voorbije maanden samen met verenigingen, organisaties en mensen over ideeën, voorstellen, noden en dromen. “Een eerste prioriteit in de campagne zijn levendige dorpskernen”, zegt lijsttrekker Dirk Van Noten. “Van Grootlo tot Wiekevorst, elk dorp is voor ons gelijkwaardig. Inwoners van de dorpskernen moeten dit ook vertaald zien worden in het beleid.”

Landelijke troef

Elke deelgemeente moet volgens CD&V vlot en veilig bereikbaar zijn. “Elk dorp heeft ook zijn eigen verenigingen die nood hebben aan goede infrastructuur”, stelt Van Noten. “We willen niet dat inwoners zich vergeten voelen. Heist heeft zoveel meer dan enkel een mooi centrum. Ook onze landelijke deelgemeenten zijn een enorme troef.”

CD&V wil naar de verkiezingen trekken met een ploeg van ervaren en nieuwe kandidaten uit alle deelgemeenten en met ervaring op tal van terreinen. “Maar bovenal willen we kandidaten die weten wat er leeft in onze gemeente. Inwoners die mee willen werken aan een Heist op mensenmaat, zijn nog steeds welkom om met ons van ideeën te wisselen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners