donderdag 26 april 2018 - TV & Radio
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

‘temptation island’

Deborah en Tim tekenden voor de meest ontspoorde relatie van ‘Temptation Island’

“Vrienden blijven? Over mijn lijk”

De relatie van Tim en Deborah overleeft ‘Temptation Island’ niet. In de aflevering van vanavond gooit zij de ring waarmee hij aanvankelijk een aanzoek wou doen welgemikt in het kampvuur. En ze blijft er ijskoud bij. Maar de kijker juicht voor haar, iedereen is #jesuisdeborahleemans.

“Ik had verwacht dat Tim zich in de belangstelling zou werken, maar niet op zo’n onsympathieke manier. Ik dacht eerder dat hij zich kinds zou gedragen. Lekker dronken worden en naakt op tafel dansen, zoiets.”

Deborah (26) kan het niet verklaren. Vier jaar waren ze samen, en haar Tim begon maniakaal aan ‘Temptation Island’. Op het bevreemdende af, zelfs: met een zelfgeknutselde Deborah-pop, hun foto op het nachttafeltje en een briefje aan de deur dat z’n hotelkamer off limits was voor elke andere vrouw. Ook al droeg hij al die tijd trots de geuzennaam die hij zichzelf gaf: de ‘Playboy van Aalst’. Maar dat leek bijzaak.

 vijf

Tot die façade halverwege barstte: Tim werd halsoverkop verliefd op verleidster Cherish, zag zijn toekomst met haar in marmer gebeiteld en borg zijn trouwplannen met Deborah – hij had zelfs een ring bij om een aanzoek te doen – weer op. “Misschien heb ik het al die tijd wel geweten, maar nooit willen inzien”, zegt Deborah. “Want dit is de Tim voor wie iedereen mij waarschuwde.”

“Hij is er zelfs met onze hond vandoor. Al een geluk dat we nog geen kinderen hadden” Deborah Leemans

Bij de hereniging na drie weken haalde Tim zijn ring alsnog boven. Hij ging niet door de knieën, maar bood hem aan als “een teken van vriendschap”. “Ik heb de ring aangenomen en meteen in het kampvuur gegooid. Voor mij was mijn relatie klaar na de eerste slechte beelden. En vriendschap? Over mijn lijk. Zo iemand wil ik gewoon niet als vriend. Hij is er zelfs vandoor met onze hond. Ineens, ongevraagd. Al een geluk dat we nog geen kinderen hadden.”

Lange terugvlucht

Deborah had intussen ook contact met haar rivale Cherish, via de sociale media. “Ook zij kon weinig goeds over hem kwijt. ‘Hij is verstikkend’, zei ze, ‘en veel te bezitterig’. En toegegeven, Tim en ik maakten ook vaak ruzie. Over kleinere zaken, zoals te veel drinken of over wat we zouden eten. Maar het werd stilaan wel een opeenstapeling.”

Na afloop volgde nog die veel te lange terugvlucht naar België. “Tim zat aanvankelijk naast mij in het vliegtuig. Pas na lang aandringen wou hij enkele zitjes opschuiven, maar wel op dezelfde rij. Terwijl ik zat te huilen, toonde hij doodleuk foto’s van onze relatie aan Kevin. Hij wou me zelfs komen troosten, maar dat werd me te veel. ‘Laat mij met rust’, heb ik geroepen voor iedereen”, zegt ze.

Sindsdien hebben de twee amper nog contact. “Een week na ‘Temptation Island’ ging ik spullen ophalen bij zijn mama. Hij kwam daar ook toe, zei sorry en wou me een kus geven. Ik heb hem weggeduwd. Daarna stuurde hij berichtjes om te zeggen dat hij me terug wou. Ik denk dat hij nu pas ten volle beseft wat hij heeft gedaan, door alle commotie bij de kijkers. Net zoals ik het fijn vind om veel steunberichtjes te krijgen vanuit heel Vlaanderen en Nederland. En af en toe ook van een man die iets meer wil, ja”, zegt ze lachend.

 vijf

Toeverlaat Gino

Ook voor Deborah zijn de uitzendingen spannend. Zij zag vooralsnog enkel de kampvuurbeelden. “Ik kijk nu elke week met vriendinnen. Maar de confrontatie met mezelf lukt best, ik heb het al een beetje verwerkt. Spijt van mijn deelname heb ik niet, want zonder het programma was ik nog altijd de Deborah die niet weet wat ze waard is. Wel vind ik dat er in het dagelijkse leven meer verleiding is. En grotere uitdagingen. Door pakweg een kind te verliezen wordt je relatie meer getest dan al luierend op een eiland.” En hoe het zit met Gino, haar toeverlaat bij wie ze steeds ging uithuilen? De man die vermoedelijk nog steeds onrustig droomt van het woord ‘Tim’. “Gino heeft veel voor me betekend, maar het was nooit een optie om iets met elkaar te beginnen. (aarzelt) Maar ja, we zijn wel intiem geweest met elkaar.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws