Voetbal 1A Cercle-RAFC, zondagmiddag 13.30 uur

125-jarige Vereniging verwacht meer dan 12.000 fans tegen Antwerp: “Wij kunnen de Great Old pijn doen, maar het omgekeerde is ook waar “

© Isosport

Brugge -

Is het omdat het maar Cercle is? Het contrast met de andere deelnemers aan de Champions’ play- offs is in elk geval groot. Bij de grote broers is er naar aanloop van elke match wel telkens iets wat de gemoederen beroert, bij Cercle is het allemaal koek en ei. Miron Muslic kreeg ze op een wolk en waakt er ook over dat ze er blijven zitten. “We laten ons niet verblinden door die drie nederlagen van Antwerp”

Koen Verdruye

Zondag komt Antwerp op bezoek op Jan Breydel bij het met 5 op 9 nog altijd ongeslagen Cercle Brugge. Voor Antwerp is deze Champions‘ Play-Offs met 0 op 9 voorlopig een mager beestje. Toch kunnen ze zondag maar beter hun feestneuzen opzetten, want Cercle blijft ook deze week de 125ste verjaardag vieren. Aan muzikale omlijsting zal het niet ontbreken met Wim Soutaer en Charles Van Domburg en wie graag eens oprakelt dat het stadion altijd zo leeg en desolaat oogt, zal nu de mond gesnoerd worden. Het klassieke mopje dat je een borstelstok nodig hebt om je buurman de hand te schudden, is zondag misplaatst.

 

Cercle Brugge legt zijn abonnees voor deze speciale gelegenheid extra in de watten. Abonnees konden 2 gratis tickets krijgen om samen de 125ste verjaardag van Groen-Zwart te vieren! Er worden ruim 12500 fans verwacht wat voor Cercle-normen heel veel is. Miron Muslic kennende zal hij dit wel gebruiken in zijn motivatiespeech voor de match. Antwerp na de 0 op 9 de grond inboren zal niet gebeuren.

“We laten ons niet verblinden door de resultaten van Antwerp”, repliceert de Cercle-coach meteen. “’Antwerp is nog steeds de titelverdediger en een ploeg die initiatief neemt en graag het tempo bepaalt. Wij zullen dat zoals steeds beantwoorden met onze inzet en intensiteit. Cercle is weerbaar, zelfs als we met een numerieke minderheid moeten spelen. We wonnen met tien man in Genk en speelden zo gelijk tegen Charleroi en Genk.”

Europees voetbal

Muslic zegt het (nog) niet uitdrukkelijk, maar zoals hij in de reguliere competitie droomde van de eerste zes, is dat nu van Europees voetbal. Ten gepaste tijde zal hij daar ook mee naar buiten komen.

“Op dit niveau mag je geen geen seconde verslappen en niks toegeven. Wij kunnen Antwerp pijn doen, maar het omgekeerde is ook waar en dat moeten we vermijden. “ Om dat voor mekaar te kriijgen recupereert Cercle kapitein Somers, die terugkeert na een hersenschudding, maar Boris Popovic is geschorst na zijn rode kaart tegen Genk. Men hoopt dat het bij één speeldag blijft en hij woensdag inzetbaar is op Anderlecht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen