Fruitbloesems fleuren de webstek momenteel op.© rr

Gemeente lanceert nieuwe webstek

Ranst -

Tijdens de lentedrink kondigde burgemeester Johan De Ryck (N-VA) officieel de nieuwe webstek van Ranst aan. Ondertussen wordt met de lancering van REGI, de slimme virtuele assistent, het orgelpunt gezet op deze digitale vernieuwingsactie.

Kristin Matthyssen

Ranst kiest voor een moderne, frisse aanpak en gebruiksvriendelijke webstek. De focus ligt op dienstverlening, een verbeterde zoekfunctie en een logische indeling.

Maar niet enkel www.ranst.be werd vernieuwd, ook de (gemeentelijke) scholen De Driehoek, De Knipoog, De Sleutel en het Huis van het Kind kregen een aparte webstek, met elk hun eigen opmaak en menustructuur.

De vorige webstek dateerde al van 2015 en was dringend toe aan een update.

De vernieuwde webstek is gebruiksvriendelijker, intuïtiever, efficiënter en biedt een betere toegang tot digitale diensten voor de inwoners.

Nieuw is dat je je voortaan kan abonneren op de digitale nieuwsbrief. Zo ben je steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontdek je welke evenementen er georganiseerd worden in Ranst.

In de toekomst zal het aanbod van het thuisloket en van de wijkantennes in de deelgemeenten nog meer uitbreiden.

De vernieuwing van de webstek kadert in de ambitie van het gemeentebestuur om de digitale dienstverlening te verbeteren. Om een goed zicht te krijgen op wat de noden van onze bewoners/ webstekbezoekers waren, voerde de gemeente een bevraging uit. De nieuwe webstek is het resultaat van die grondige analyse.

Hallo, ik ben Regi

Op 18 april werd Regi ook gelanceerd op www.ranst.be. De slimme virtuele assistent ziet eruit als een traditionele chatbot en je vindt hem rechts onderaan de gemeentelijke webstek. Hij beantwoordt op een gebruiksvriendelijke en proactieve manier al je vragen.

www.ranst.be

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners