Rapper Sean 'Diddy' Combs geeft mishandeling van ex-vriendin toe: "Ik walg van mezelf" 

Amerikaanse rapper Sean 'Diddy' Combs geeft in een video op Instagram toe dat hij zijn ex-vriendin en zangeres Cassandra 'Cassie' Ventura heeft mishandeld. Vrijdag bracht nieuwszender CNN bewakingsbeelden naar buiten waarop te zien was hoe Combs zijn toenmalige vriendin sloeg, stampte en door de gang van een hotel sleurde. Combs, die de beschuldigingen altijd heeft ontkend, biedt nu in een video zijn excuses aan, en zegt dat hij "vastbesloten is een betere man te worden". 

"Het is moeilijk om na te denken over de donkerste tijden in je leven, maar soms moet je dat toch doen", zegt de Amerikaanse rapper aan de start van zijn video op Instagram. Combs kwam de voorbije maanden in opspraak nadat zijn ex-vriendin en zangeres Cassandra 'Cassie' Ventura hem eind vorig jaar had aangeklaagd voor jarenlange mishandeling en verkrachting. Amper een dag later troffen de twee partijen een minnelijke schikking. Combs heeft de beschuldigingen van Ventura altijd ontkend. Tot nu. 

Aanleiding voor de excuses van de rapper is een video die de nieuwszender CNN vrijdag naar buiten bracht. Bewakingsbeelden van een hotel in Los Angeles laten zien hoe Combs zijn toenmalige vriendin mishandelt. Combs, gekleed in een paar sokken en een handdoek, loopt Ventura achterna in de gang van het hotel, gooit haar op de grond, schopt haar enkele keren, en sleurt haar mee door de gang. De beelden dateren al van 2016, maar doken afgelopen vrijdag pas op en gingen in een mum van tijd de wereld rond. 

CNN deelde de beelden ook op X: 

Op Instagram reageert de rapper nu met een video. "Ik had toen een dieptepunt bereikt, maar dat is geen excuus. Mijn gedrag was onaanvaardbaar, en ik neem volledig mijn verantwoordelijkheid. Ik walgde van mezelf toen ik het deed, en ik walg nu nog steeds van mezelf", zegt hij in de video. 

"Ik heb professionele hulp gezocht en ik ben in therapie gegaan. Ik moest God om genade vragen. Maar ik ben vastbesloten om een betere man te worden. Ik vraag geen vergiffenis. Het spijt me zo." 

Rapper in opspraak

Sean 'Diddy' Combs kwam de voorbije maanden meerdere keren in opspraak. Hoewel de zaak tussen Combs en Ventura eind vorig jaar al eindigde in een minnelijke schikking, was de aanklacht van Ventura wel het startschot voor een hele reeks onderzoeken naar de rapper. Verschillende vrouwen spanden de voorbije maanden rechtszaken aan tegen 'Diddy'. Eén vrouw heeft de rapper aangeklaagd omdat hij haar in 2003 gedrogeerd en verkracht zou hebben. Ze was toen 17 jaar. 

En dan zijn er nog de huiszoekingen in de huizen van de rapper in maart. Die huiszoekingen zouden kaderen in een groter federaal onderzoek naar seksuele uitbuiting en mensenhandel. Meer details van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

Meest gelezen