© Paul Pilotto

© Paul Pilotto

© Paul Pilotto

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rotary Club Zonhoven steunt Wereld Polio Dag

In drie landen in de wereld is er nog 'kinderverlamming' of polio aanwezig : Pakistan, Afghanistan en Nigeria. Rotary Club Zonhoven sponsort de actie 'Two Drops' tot er geen kinderen meer zijn die aan polio lijden.

Paul Pilotto

De kleine kinderen die gevaccineerd moeten worden, zijn in enkele regio’s van deze landen bijzonder moeilijk te bereiken.Vaak is dat omwille van oorlogsconflicten of wantrouwen in de vrijwilligers vanwege de bevolking. En toch riskeren deze vrijwilligers hun leven om twee druppeltjes of ‘two drops’ te geven aan de kinderen jonger dan vijf jaar als bescherming tegen polio. De Polio Teams werken samen met lokale leiders: schoolleiders, gezondheidsleiders, religieuze leiders en politieke leiders.

Feiten: 12 kinderen kregen dit jaar polio… in twee landen. Elk kind waar ook ter wereld heeft recht op de vaccinaties.99,9 % van de wereld is vandaag poliovrij. Dankuwel om deze strijd te steunen! We kunnen, en we zullen polio stoppen. We zijn er bijna! Dankzij jullie steun!

Rotary Club Zonhoven sponsort Two Drops tot er zero zieke kinderen zijn. “We drop to zero.”Voor meer info en donaties: www.endpolio.org

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer