Bij Patro was de ontgoocheling groot: “Maar in voetbal weet je nooit.”© Dick Demey

Plus ArtikelPatro 0 - Deinze 4 Promotion Play-Offs Challenger Pro League

Patro heeft meer dan mirakel nodig na 0-4-nederlaag: “We kunnen nog chaos proberen te maken”

Maasmechelen -

Met een verschroeiende 0-4-zege schoot Deinze de Maaslandse promotiedroom aan flarden. Daardoor zijn de Oost-Vlamingen al zo goed als zeker van de volgende ronde in de Promotion Play-offs, voor Patro zit het seizoen er na de terugwedstrijd van woensdag er wellicht op. “We waren gewoon niet goed genoeg”, gaf Lukas Van Eenoo grif toe.

Jos Miscoria

Na een lange studieronde scoorde Deinze op twee belangrijke momenten: kort voor en kort na rust. Bij het eerste doelpunt had Gonzalo wel wat geluk, zijn afstandsschot week nog even af en bij het tweede doelpunt profiteerde Kehrer van een foutje van Heekeren, die op een poging van Van Landschoot de bal loste. Op het uur werd het nog erger voor Patro: Mertens ging neer na licht contact met Dijkhuizen en zette zelf de strafschop om: 0-3. De Maaslanders probeerden de score nog te milderen, maar kwamen tekort tegen een oppermachtig Deinze. Kehrer dreef de voorsprong zelfs nog op naar 0-4 en zadelde Patro zo op met een enorme kater.

© Dick Demey

Grote ontgoocheling

“We waren gewoon niet goed genoeg”, zuchtte een ontgoochelde Lukas Van Eenoo. “Het zat ook wat tegen met wat ongelukkige doelpunten. Daarna moesten we te veel risico‘s nemen om die achterstand nog te verkleinen. Ook al is Deinze een sterke ploeg, dit had niemand verwacht. De ontgoocheling is groot. De play-off spelen, was voor ons de kers op de taart en dan wil je daarin ook meestrijden.”

Bij Deinze bleven ze ondanks de ruime zege toch nog voorzichtig: “We wilden een goede uitgangspositie afdwingen en zeker niet op achterstand komen”, vertelde Maasmechelaar en Deinze-speler Kenneth Schuermans. “We scoorden dan, met wat meeval, op de juiste momenten. Het werd een onverhoopt resultaat. Dit moeten we nu thuis over de streep trekken, al blijven we toch best bij de les. In voetbal gebeuren immers wel meer verrassingen.”

© Dick Demey

Geen cupmatch

Stijn Stijnen beseft dat zijn ploeg de promotiedroom zo goed als zeker mag opbergen: “Het moesten twee cupgames worden, maar wij hebben er geen cupmatch van gemaakt”, legde de Patro-coach meteen de vinger op de wonde. “Deinze toonde meer grinta. Vooral op het middenveld lieten we het in de duels afweten.”

Bij Patro konden ze wel wat verzachtende omstandigheden inroepen: “We misten Kis al door een enkelblessure. Corstjens liep net voor rust een knieblessure op en Pietermaat moest vroeg afhaken want hij is al een paar dagen ziek. Dat was net iets te veel. Deinze heeft kwaliteit, pakte al bijna de rechtstreekse promotie en is ook in de play-offs een ernstige kandidaat. Maar wij hebben daar niet genoeg tegenover gezet. Er zal nu een groot mirakel nodig zijn. Mentaal is de kwalificatie al voor iedereen gespeeld. Maar in voetbal weet je nooit. Misschien kan een vroege 0-1 of 0-2 voor nervositeit zorgen? Het is aan ons om te proberen er nog chaos te maken”, besloot Stijnen.

PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Corstjens (46‘ Bammens), Swers- Pietermaat (53’ Bentayeb), Pierrot (68‘ Noubissi)- Peeters, Van Eenoo, Dansoko- Sigurdarson (68’ Sam Bruce).

DEINZE: Mirás Blanco- Gonzalo, Lemoine, Schuermans, Janssens (80‘ Alvarez)- Staelens (89’ Kassimi), Hendrickx, Quintero, Van Landschoot- Mertens (68‘ Souleymane), Kehrer (80’ De Schryver).

DOELPUNTEN: 42‘ Gonzalo 0-1, 52’ Kehrer 0-2, 62‘ Mertens 0-3, 77’ Kehrer 0-4.

GELE KAARTEN: 36‘ Pietermaat (fout op Hendrickx), 43’ Lemoine (fout op Dansoko).

SCHEIDSRECHTER: Smet.

TOESCHOUWERS: 2700. (jmi)

© Dick Demey