© Youtube

Van Echelpoel verrast met ingetogen nummer ‘Soms’

Het Kempense duo Van Echelpoel heeft een nieuw nummer uitgebracht. ‘Soms’ is van een ander kaliber dan we gewoon zijn van Tijs Vanneste. “Het is een lied voor alle jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf, met anderen of met het leven”, zegt hij.

JaTi

‘Soms’ is een opvallend rustig nummer, dat Jef Van Echelpoel schreef voor OverKop, de organisatie die zich inzet voor jongeren die kampen met psychische problemen. In het nummer vraagt Van Echelpoel om liefdevol en zorgzaam met elkaar om te gaan.

“Soms is een lied voor alle jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf, met anderen of met het leven”, zegt hij. “Het is bedoeld als een klein lichtpuntje waaraan je je kan vastklampen. En waardoor je in het beste geval zelfs kracht vindt om een nieuwe start te maken.”

“Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik me extra inzet voor jongeren. De wereld en maatschappij wordt er niet simpeler op. Zeker niet voor zij die iets minder standvastig in het leven staan. Standvastigheid is geen vrije keuze, het is voor de meesten onder ons roeien met de riemen die je hebt. En hopen dat je het hoofd boven water houdt.”

In de videoclip van ‘Soms’ zijn naast Vanneste ook ‘Thuis’-actrice Tina Maerevoet, schrijfster Dalilla Hermans en ‘Belgium’s Got Talent’-winnaars Baba Yega te zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER