Hoofdverdachte vervolgd voor doodslag op drie surfers in Mexico

Foto’s van de drie slachtoffers op het strand van Ensenada.© AP

In de zaak van de drie surfers die dood werden teruggevonden in een Mexicaanse badplaats heeft het Mexicaanse gerecht besloten om de hoofdverdachte te vervolgen voor doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie van de noordwestelijke staat Baja California.

adb
Bron: BELGA, WA Today

Jesus Gerardo “N”, alias “El Kekas”, wordt vervolgd voor doodslag op twee Australische broers, Jake (30) en Callum Robinson (33), en hun Amerikaanse vriend Jack Carter Rhoad (30). Hun lichamen werden teruggevonden in een waterput, elk met een kogel in het hoofd. Volgens het parket is het motief een verkeerd afgelopen poging om de pick-uptruck van de kamperende toeristen te stelen.

Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden, niet ver van de lichamen. De vriendin van de verdachte heeft voor een rechtbank verklaard dat Jesus Gerardo toegaf dat hij drie buitenlanders vermoordde en de banden van hun wagen meenam. Ze zei dat hij de gestolen banden op haar auto installeerde, waarna zij het huis ontvluchtte. Ze zou dat ook aan de politie verklaard hebben. De vrouw werd opgepakt met de gsm van een van de slachtoffers en drugs. Ze zei het slachtoffer te zijn van huiselijk geweld en te vrezen voor de veiligheid van haar vierjarige kind.

Gerardo had al een strafblad voor huiselijk geweld, diefstal van een voertuig en drughandel. Hij zou in deze zaak niet alleen gehandeld hebben. Gerardo’s broer Christian Alejandro Garcia wordt beschuldigd van ontvoering.

Afwezig van werk

De drie surfers waren een week vermist, nadat ze voor het laatst gezien werden op een populaire surfplaats in het noorden van Baja California, een Mexicaanse regio die grenst aan de Verenigde Staten. Toen de Australiërs niet opdaagden bij hun eerder geboekte Airbnb en de Amerikaan afwezig bleef van het werk, begon de zoektocht.

In de dagen na de verdwijning arresteerden lokale autoriteiten drie mensen die mogelijk een connectie hadden met de zaak. Het parket is bezig met het verzamelen van bewijs om de andere twee aan te klagen. Zij verblijven momenteel in hechtenis om het bezit van methamfetamine.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen