A28 nog uren dicht om ravage

Foto: ANP

De snelweg A28 bij Assen blijft waarschijnlijk een groot deel van de dag afgesloten door een ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken waren. Door het ongeval is een grote ravage ontstaan. De weg ligt bezaaid met bieten, de lading van een van de vrachtwagens. De ANWB meldt dat de weg naar verwachting tot 16.00 uur dicht blijft in beide richtingen.

Aanvankelijk werd gemeld dat er ook poststukken op de weg lagen, maar dat bleek niet het geval. PostNL kreeg daarover veel telefoontjes van bezorgde burgers.

De ANWB adviseert automobilisten tussen Zwolle en Groningen om te rijden, bijvoorbeeld via Heerenveen (A7, A32). Tussen Assen en Groningen wordt het verkeer omgeleid via Veendam, over de N33 en de A7.

De afsluiting komt slecht uit, want op de wegen valt na schooltijd drukte te verwachten. Scholen in de regio’s midden en noord beginnen aan een week herfstvakantie. Volgens Rijkswaterstaat reden vrijdagochtend veel automobilisten dwars door Assen heen, waardoor het verkeer in de stad vastliep. ,,We geven mensen het dringende advies de omleidingsroute te volgen. Het heeft geen zin om door Assen te rijden, dan kom je muurvast te staan.”

Los van het bergen en opruimen moet de vangrail worden vervangen. De vrachtwagen waar de bieten in zaten, schoot door de middenvangrail en kantelde.