Nieuwe toestellen in speeltuintjes

De speelpleintjes in de Kadodderstraat en de Gustave van de Woestijnestraat in Mechelen zullen nog voor de zomer grondig opgeknapt worden. Er komen nieuwe speeltoestellen. Het stadsbestuur maakt daarvoor ruim 60.000 euro vrij.

svds

Om de Mechelse speelpleintjes en speeltuinen in goede staat te houden, worden ze op regelmatige basis voorzien van een onderhoudsbeurt. De voorbije jaren nam de stad al verschillende pleintjes onder handen en nu zijn de speelpleintjes in de Kadodderstraat in Mechelen-Noord en in de Gustave van de Woestijnestraat in het centrum aan de beurt.

“De speeltoestellen op de pleintjes hebben jarenlang trouwe dienst bewezen, maar hebben nu stilaan hun beste tijd gehad”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld). “Het is dus tijd voor vernieuwing. Op die manier blijft het ook voor de kinderen leuk om er te spelen. Zoals steeds hebben we voor de herinrichting geluisterd naar de kinderen uit de buurt. Op die manier kunnen we de pleintjes zo inrichten dat we een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken.”

In de Kadodderstraat worden alle huidige speeltoestellen verwijderd en vervangen door verschillende schommels, glijbanen en een klimtoestel. Ook in de Gustave van de Woestijnestraat worden de oude toestellen weggenomen. Een klimtoestel, twee nieuwe draaitoestellen en een dubbele schommel nemen hun plaats in. De herinrichting van beide speeltuinen kost samen 61.154 euro.

“De nieuwe installaties zijn duurzaam en worden gemaakt van milieuvriendelijke materialen”, weet schepen Geypen. “Door voortdurend te blijven investeren in onze speelpleintjes, bouwen we verder aan Mechelen als een kindvriendelijke stad.” De werken moeten voor de start van de zomervakantie afgerond zijn.