Schoolkinderen bekogelen agenten met sneeuwballen, maar die vechten terug: “We hadden beter speciale eenheid opgeroepen”

Leerlingen van middelbare school RSG Tromp Meesters in het Nederlandse Steenwijk hadden woensdagmiddag de ideale tegenstander te pakken voor een sneeuwballengevecht: de politie. Ze gooiden ijs over de omheining en de agenten gingen gretig op de uitdaging in.

mrra

Politie versus schoolkinderen? De winnaar van dat scenario is niet steeds wie je denkt. De agenten, die buren zijn van de RSG Tromp Meesters, besloten dan wel gewapend met sneeuwballen terug te vechten, maar het mocht niet baten. Zeker twintig leerlingen gingen agenten ’te lijf’ met de pas gevallen sneeuw. “Er was een overmacht van RSG leerlingen!” schreef de scholengemeenschap trots op Facebook.

De politie gaf haar verlies grif toe. “De politie wint niet altijd… Volgende keer de ME (de speciale eenheid, red.) maar oproepen, we waren in de minderheid”, schreven de agenten verslagen na afloop van het gevecht. Maar ze konden er wel degelijk mee lachen, want ze eindigden hun melding met de hashtag: “Plezier tijdens het werk!”

Hasseltse studenten houden sneeuwballengevecht: “Beste blokpauze”

Zo’n 35 studenten lieten hun studieboeken vanmiddag even voor wat het was en trokken naar het Groenplein in Hasselt voor een sneeuwballengevecht.

Het waren student Anton Steegmans en enkele vrienden die vanmiddag plots het idee kregen om het gevecht te organiseren. Via een evenement op Facebook riepen ze Hasseltse studenten op om zich even helemaal te laten gaan. Amper twee uur later kwamen er toch onverwacht veel studenten opdagen.

“We zijn al van heel vroeg vanochtend aan het studeren, dus het is wel fijn dat we even buiten kunnen”, vertellen enkele vriendinnen terwijl ze bekogeld worden met sneeuwballen. “Even de stress eruit gooien, en een goeie sneeuwbal tegen uw bakkes krijgen, dan kunnen we er straks weer invliegen”, klinkt het ook bij de andere studenten. “En ja, als er morgen nog sneeuw ligt, komen we terug want dit is zo leuk”, klinkt het eensgezind.

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

Bekijk ook:

Sneeuw in Limburg zorgt niet alleen voor ellende, maar ook voor heel wat pret. Bekijk hier de sneeuw in uw gemeente.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer