Direct naar artikelinhoud
Vakbonden

Akkoord bereikt: overheidspersoneel staakt vrijdag niet

Er zal vrijdag niet gestaakt worden.Beeld Photo News

Op het informeel overleg tussen de vakbonden en Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) is een akkoord bereikt, klinkt het. Daardoor worden de huidige vakbondsacties stopgezet. Vrijdag wordt er dus niet gestaakt bij de Vlaamse overheid. 

"Alle acties worden nu inderdaad opgeschort", zegt Ilse Remy van het ACV. De vakbonden staken vandaag tegen de uitholling van het ambtenarenstatuut door Homans. Volgende maandag was er aanvankelijk een groot overleg gepland tussen de bonden en minister Homans. "Dat gaat ook niet door", zegt Remy. "Want aan dat overleg was een termijn van dertig dagen gekoppeld om het dossier op te lossen, maar dat is veel te kort. Het dossier zal nu eerst in werkgroepen verder worden behandeld."  

"Het dossier zal nu eerst in werkgroepen verder worden behandeld"
Ilse Remy, ACV

“De vakbonden hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om over de harmonisering van de arbeidsvoorwaarden te overleggen. Er is afgesproken dat er wekelijks een werkgroep bijeenkomt. De eerste zal aanstaande maandag plaatsvinden. Intussen worden alle vakbondsacties onmiddellijk stopgezet”, aldus minister Homans.