Wat een eer! Nafi Thiam uitgeroepen tot beste atlete ter wereld

© REUTERS

Onze landgenote Nafi Thiam is vrijdagavond in Monte Carlo op het gala van de Internationale Atletiekfederatie uitgeroepen tot Beste Atlete ter Wereld. Ze is de eerste Belgische ooit die die eer te beurt valt.

wic

Thiam, nog altijd maar 23, deed in 2017 wat bijna niemand voor mogelijk hield: nog beter doen dan in 2016, toen ze verrassend olympisch goud won. Thiam begon het jaar met de Europese indoortitel in Belgrado, en ging in mei in Götzis als vierde atlete ooit over de 7.000 puntengrens met 7.013 punten. Dat was de derde beste prestatie ooit in het zevenkamp. In augustus volgde in Londen de wereldtitel in de zevenkamp.

© AFP

“Doe het op je eigen manier. Luister niet teveel naar anderen en vooral: amuseer je”, was de raad van Thiam op het podium aan alle atleten.

Thiam zorgde op het gala nog voor een grappig moment. Als laureate van vorig jaar mocht ze de Rising Star-trofee uitreiken aan de Cubaanse Yulimar Rojas, maar op weg naar het podium verloor de Belgische tot hilariteit van de zaal haar schoen.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen