© Jef Wijckmans

Eerste bewakingscamera’s in straatbeeld

De voorbije weken werden de eerste bewakingscamera’s op strategische plaatsen in de gemeente geplaatst. Het is de bedoeling om sluikstorten, hinder en vandalisme tegen te gaan.

Jef Wijckmans

De eerste camera’s in de gemeente Aartselaar werden onder meer aan het Laar en de parking van het cultureel centrum geplaatst. Later komt er nog een tiental toestellen bij, die op verschillende locaties in de gemeente zullen opgehangen worden. De camera’s werden in een groepsaankoop met de gemeente Edegem en de politiezone Hekla aangekocht.

“Het is ook de politie die de beelden zal controleren als er zich bepaalde feiten hebben voorgedaan, al kunnen ze ook steeds in realtime worden gebruikt”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA). “In het dagelijkse gebruik kunnen we ze ook inzetten tegen vandalisme, diefstallen of inbraken.”

“Evengoed kunnen we ze strategisch opstellen op plaatsen waar mogelijk aan sluikstorten wordt gedaan of waar misschien drugs worden gedeald. Ze kunnen ook nuttig gebruikt worden bij grote evenementen, om alles in goede banen te leiden. Ten slotte kunnen ze ontradend werken als het om overlast of wandaden gaat.”

www.aartselaar.be