Valérie Vermeulen en Mars Hens openen zaterdag 4 mei hun zomerbar Happy Dayz op de binnenkoer van Moktamee. Die is vier maanden lang ieder weekend open.© Hans Otten

Zomerbar Happy Dayz opent deuren voor vier maanden: “Willen alle leeftijden aanspreken”

Herentals -

Valérie Vermeulen en Mars Hens openden vorig jaar op de binnenkoer van Moktamee in Herentals al de zomerbar Happy Fridays. Die krijgt vanaf zaterdag 4 mei een vervolg met Happy Dayz. Zoals de naam al aangeeft, heeft het duo het concept flink uitgebreid.

Hans Otten

Happy Fridays beperkte zich in 2023 tot vrijdagavonden van eind juni tot eind augustus, maar opvolger Happy Dayz breit daar nu ook zaterdag en zondag aan, en dat nog eens twee maanden langer. “We pakken het in alle aspecten wat groter aan”, zeggen Valérie Vermeulen en Mars Hens. Beiden zijn ondernemers die hun activiteiten vanuit de creatieve gemeenschap Moktamee in het vroegere Francescopaviljoen ontwikkelen: Valérie baat er haar dierenartspraktijk uit, terwijl Mars met zijn Schemerlicht Atelier actief is als schrijnwerker-lasser. Ook de zomerbar is er op de vroegere speelplaats gesitueerd.

“De opstelling van onze zomerbar is veel groter geworden. We hebben onze toog flink uitgebreid om er met twee achter bezig te kunnen zijn zonder elkaar te hinderen. Herentalse bezoekers gaan mogelijk ons meubilair wel herkennen, want we hebben de tafels en stoelen van Tai-Ton (een van de eerste Chinese restaurants in de Kempen, dat in 2020 na 56 jaar sloot, red.) gekregen. Daarnaast hebben we nieuwe klapstoelen gekocht om bij onze bobijntjes (grote houten spoelen, red.) te plaatsen. Bij onze opening zaterdag gaat de bar klaar zijn, maar we willen in de loop van de weken stelselmatig nieuwe elementen als versiering toevoegen. Het is een samenraapsel, maar dat sluit aan bij de geest van de gemeenschap van Moktamee, een samengaan van culturen. We willen ook alle leeftijden aanspreken, van jong tot oud.”

“We hebben op elke openingsdag een andere foodtruck die eten serveert. Op die manier willen we veel afwisseling bieden. De meeste foodtrucks hebben ook een vegetarische variant van hun gerechten in aanbieding. Welke foodtruck wanneer komt, maken we maandelijks via ons Facebookaccount bekend”

Valérie Vermeulen

Zomerbar Happy Dayz

Buitenkeuken en foodtrucks

Door de uitbreiding van de zitcapaciteit en openingsuren is het voor Valérie niet meer mogelijk om nog zelf pizza’s te bakken, zoals ze vorig jaar nog deed. “Er komt daarom later een buitenkeuken waar een kok aan de slag gaat. Hij zorgt voor de pizza’s, maar ook voor andere verrassende gerechten. Daarnaast hebben we elke openingsdag een andere foodtruck die eten serveert. Op die manier willen we veel afwisseling bieden. De meeste foodtrucks hebben ook een vegetarische variant van hun gerechten in aanbieding. Welke foodtruck wanneer komt, maken we maandelijks via ons Facebookaccount bekend.”

Mars en Valérie bij de geodome, die vorige zomer nog in opbouw was.© Hans Otten

Daarnaast kan je bij Happy Dayz nog altijd terecht voor de cocktails en mocktails die Valérie zelf bereidt. Ze bouwde daarin heel wat jaren aan ervaring op dankzij haar eigen pop-upcocktailbar Copa Cabaña. “Daarnaast werken we samen met Peter (Verlinden, red.) van tapasbar El Toro. Hij heeft zijn eigen bedrijfje Jules Selected Spirits, waarmee hij sterke drank importeert. We krijgen van hem enkele exclusieve rums om te verkopen. Maar ook de in Herentals wereldberoemde sangria van El Toro is in onze zomerbar te krijgen.”

Geodome

De opbrengst van de zomerbar gaat net als vorig jaar naar het geodomeproject van Schermlicht Atelier. Dat is een houten geodetische koepel die volledig uit driehoekige elementen is opgebouwd. “Dankzij de opbrengst vorig jaar hebben we dat project mooi kunnen financieren, waarvoor we de bezoekers dankbaar zijn”, zegt Mars Hens. “Het origineel hier op de koer hadden we vorig jaar met leem bekleed, maar dat bleek geen totaal succes. Die leem begint nu door het weer af te brokkelen. We hebben nu een alternatieve samenstelling van leem gevonden dat we nu eerst meer willen onderzoeken. Op die manier willen we ons verder verdiepen in ecologische bouwmaterialen.”

Zomerbar Happy Dayz bij Moktamee in de Bovenrij 30 is iedere vrijdag van 16 tot 22 uur, zaterdag van 14 tot 22 uur en zondag van 11 tot 14 uur geopend. Zoek op Facebook op Zomerbar Happy Dayz.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals