SKV Overmere bracht net genoeg om de zege binnen te halen.© Geert De Rycke

Voetbal barrages 3de Provinciale: SKV Overmere - KOFC Rupelmonde 1-0

Kenneth Houttekier brengt zijn missie bij SKV Overmere tot een goed einde tegen Rupelmonde: “We hadden allang gered moeten zijn”

Overmere -

Kenneth Houttekier werd aan de deur gezet bij SK Wichelen, maar kreeg al snel een nieuwe kans bij SKV Overmere. Hij bracht zijn missie bij de nieuwe ploeg in de degradatiestrijd tot een goed einde met een overwinning tegen Rupelmonde, dat nog een derde kans krijgt om zijn hachje te redden.

Wim Redant

Seppe De Gucht trok woensdag met een treffer in het slotkwartier Overmere over de streep. “Globaal bekeken boekten we een verdiende overwinning”, oordeelt trainer Kenneth Houttekier. “De eerste helft verliep wel zenuwachtig, met veel afval in het spel aan beide zijden. Net voor rust verloren we Milan Audenaert met een rode kaart. Ik vond het een dubieuze beslissing van de ref, die oordeelde dat er sprake was van natrappen. Nou goed, herleid tot tien domineerden we de volledige tweede helft waarin we meerdere kansen versierden. Zo flirtte Wouter De Gucht met een treffer, maar de Rupelmondse doelman Killian Aerts haalde de bal knap uit de benedenhoek. Eens op voorsprong, bleven we trouwens drukken, ook al waren we herleid tot tien.”

© Geert De Rycke

Nieuw contract

Kenneth Houttekier staat logischerwijze ook volgend seizoen aan het trainersroer bij SKV Overmere nadat hij de Donkploeg ondanks een benarde situatie op het droge hielp in de degradatiestrijd. “Dinsdag zitten we rond de tafel. Ik vermoed dat we dan wel mijn nieuwe contract afronden nadat ik mijn missie tot een goed einde bracht. Eigenlijk hadden we het al kunnen redden in de reguliere competitie, maar op de slotdag bleven we op een gelijkspel steken tegen Cercle Melle nadat we een overwinning verdienden. We sloten de competitie best sterk af met een tien op twaalf. Zo krikten we het vertrouwen op naar de eindronde toe. We sloten het seizoen af met een positieve noot en met die goede vibe moeten we volgend seizoen verder werken.”

© Geert De Rycke

Laatste kans

De Rupelmondse coach Jan-Paul Geertsen trof met SKV Overmere zijn ex-ploeg, maar zijn expertise volstond niet om een nieuwe nederlaag af te wenden. Met de komst van Excelsior Mariakerke rest Rupelmonde nog een allerlaatste kans om een verlengd verblijf in derde provinciale af te dwingen. “Ik wist dat Overmere een taaie klus zou worden op een groot en goed veld tegen een technisch bedreven ploeg. Jammer dat we geen verlengingen haalden. Tegen tien man had onze numerieke meerderheid kunnen doorwegen. Zondag krijgen we een nieuwe kans. Dan moeten we nog eens allemaal aan dezelfde koord trekken. Met negentien punten het behoud afdwingen zou een half mirakel betekenen, maar het kan dus nog steeds.”

© Geert De Rycke

© Geert De Rycke

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER