© pabr

“Leerlingen onderhandelen om nieuwe eetzaal te mogen gebruiken”

Zopas werd de nieuwbouw van de Middenschool Heilig Hart officieel in gebruik genomen. “We hebben dit gebouw ontworpen met de blik op de toekomst”, aldus directeur Ellen Huybrechts. “En da’s blijkbaar goed gelukt, want onze leerlingen zijn al onderling aan het onderhandelen om beurtelings de nieuwe eetzaal te mogen gebruiken.”

patrick.brebels

De nieuwbouw, achter de bestaande gebouwen langs de Sint-Jacobstraat en het politiehuis langs de Rode Kruislaan, bestaat uit een grote polyvalente ruimte, twee technische lokalen, vijf klaslokalen, een vergaderruimte en een bibliotheek. “Met een schoolpopulatie van 440 leerlingen was deze uitbreiding echt noodzakelijk”, legt Huybrechts uit. “Vorig jaar stonden er nog containerklassen achter onze school en moesten we in de winter een tentoverspanning voorzien op de speelplaats. Vijf jaar geleden zijn we begonnen met het ontwerp van de nieuwbouw en dankzij de zusterorde De Dochters van het Kruis hebben we deze uitbreiding met een kostprijs van 2,2 miljoen euro zelf kunnen financieren. Enkel de overkapping boven de speelplaats werd door de overheid betaald.”

Speelse kleuren

Directeur Ellen Huybrechts was zelf zowat de bouwmeester van het project. Ze wou een schoolgebouw realiseren dat niet alleen praktisch en mooi was, maar daarenboven ook de scholencampus van een speelse toets moest voorzien. “De bouw moest modern, fris ogend en multifunctioneel zijn”, vertelt Huybrechts. “Ik wou per se een gebouw dat mooi zou passen in de omgeving en koos daarom om ronde en gevleugelde vormen. Zo zijn de ramen op de bovenverdieping rond. In het gebouw zelf enkel felle en speelse kleuren, veel glaspartijen en ruimtes die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo doet de polyvalente zaal perfect dienst als eetzaal. De leerlingen zijn in de wolken met de nieuwe lokalen. In de leerlingenraad wordt momenteel dan ook onderhandeld om een beurtrol op te stellen zodat de klassen beurtelings de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ eetzaal mogen gebruiken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer