Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Grootste nederlaag ooit voor Anderlecht tegen Club Brugge: 5-0

Felicitaties voor doelpuntenmaker Diaby.Beeld BELGA

Leider Club Brugge heeft zwaar uitgehaald tegen landskampioen Anderlecht. Blauw-zwart stuurde de grote rivaal met forfaitcijfers naar huis en telt nu al 13 punten voorsprong.

Vlak voor de pauze haalde Abdoulay Diaby tweemaal de trekker over in het Jan Breydelstadion. Ruud Vormer en Jelle Vossen zetten nog een strafschop om. Hans Vanaken maakte de vernedering compleet, meteen de grootste nederlaag ooit voor Anderlecht tegen Club Brugge.

Het team van Hein Vanhaezebrouck, met Beric in plaats van de geschorste Teodorczyk in de spits, moest een nederlaag absoluut vermijden met het oog op de titelrace. Maar het waren de troepen van Ivan Leko die meteen voor druk zorgden. Na 23 minuten bracht Dendoncker redding op de lijn na een afgeweken schot van Wesley. Zeven minuten voor de rust kregen de bezoekers een reuzenkans, maar Hanni besliste niet zelf af te werken.

Het team van Hein Vanhaezebrouck, met Beric in plaats van de geschorste Teodorczyk in de spits, moest een nederlaag absoluut vermijden met het oog op de titelrace

In het absolute slot van de eerste helft deed de thuisploeg dan toch nog tweemaal de netten trillen. Vormer schilderde een voorzet op het hoofd van Diaby, die de 1-0 binnenkopte. De Nederlander leverde zo zijn veertiende assist van het seizoen af. Meteen daarna verscheen Diaby opnieuw op het scorebord. De Malinese aanvaller profiteerde van een misverstand tussen Boeckx en Spajic en besloot in het lege doel: 2-0.

Foutloos

Iets voor het uur was de wedstrijd gespeeld. Obradovic duwde Diaby tegen de grond in de zestien, Vormer zette de penalty om. Ook de ingevallen Vossen trapte nadien met succes een strafschop binnen, na een overtreding op Vanaken. Op een schot van invaller Bruno na had Anderlecht niet veel meer in de pap te brokken. Vanaken zorgde met een kopbal nog voor forfaitcijfers. Club Brugge blijft zo foutloos in eigen huis, het is al 40 competitiewedstrijden op rij ongeslagen in Jan Breydel.