Nu al aanschuiven richting luchthaven Zaventem voor vakantie-uittocht: “Kom op tijd”

© EPA-EFE

Het Vlaams Verkeerscentrum meldt woensdagnamiddag al vertraagd verkeer richting Brussels Airport. Het beloven dan ook drukke dagen te worden op de luchthaven, met de vakantie-uittocht die zich op gang trekt. “Kom op tijd”, adviseert woordvoerster Anke Fransen.

gjs

Ondanks de zwoele temperaturen in eigen land kiezen miljoenen mensen er de komende twee maanden toch voor om met het vliegtuig op vakantie te vertrekken. Op Brussels Airlines worden woensdag 80.000 passagiers verwacht, donderdag 86.000 en vrijdag 94.000.

“De meeste passagiers vertrekken ’s ochtends, dus dat zijn de drukste momenten”, zegt Anke Fransen van Brussels Airport. “Maar we raden iedereen toch aan om tijdig naar de luchthaven af te zakken.”

Woensdag stonden in de vroege namiddag al de eerste files richting luchthaven. Ook het Vlaams Verkeerscentrum raadt vakantiegangers aan om tijdig te vertrekken naar Zaventem.

Vooral de Europese bestemmingen zijn deze zomer in trek. Spanje en de Canarische Eilanden voeren de lijst met populairste bestemmingen aan, maar ook Tunesië, Turkije en Egypte worden vaak bezocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen