OEFENWEDSTRIJDEN. Standard start voorbereiding met 0-5 zege, 17-jarige scoort twee keer voor Antwerp

1 / 2
thumbnail: null

Standard heeft woensdag zijn eerste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen met 0-5 gewonnen, Thorgan Hazard kwam zijn broer Kylian bij Cercle aanmoedigen tegen RWDM. Bij Antwerp scoorde een 17-jarige twee keer, Vargas scoorde zijn eerste doelpunt voor KV Oostende en een derde amateurklasser liet bekerwinnaar KV Mechelen zwoegen. Een overzicht van de oefenwedstrijden van vandaag:

RSC Brainois - Standard 0-5

Nog geen Anthony Limbombe, Nicolas Gavory en Vanja Milinkovic-Savic bij Standard. Op Uche Agbo is het nog altijd wachten. Nieuwkomers Vojvoda, Amallah en Boljevic kwamen wel in actie. Braine komt uit in de derde amateurklasse en het verschil was meteen duidelijk. Bij de rust stond het al 0-2 na treffers van Renaud Emond (15. en 30.). Na de pauze dikten William Balikwisha (51.), Mehdi Carcela (62.) en Mergim Vojvoda (74.) de score verder aan totdat de forfaitcijfers op het bord stonden. (bfa)

Doelpunten: 15’ Emond 0-1, 25’ Emond 0-2, 51’ Balikwisha 0-3, 61’ M. Carcela 0-4, 74’ Vojvoda 0-5

Standard (1e helft): Gillet - Cavanda, Frenoy, Kosanovic, Pocognoli - Boljevic, Raskin, Déom, Lestienne - Oulare, Emond. Standard (2e helft): Bodart - Vojvoda, Lavalée, Sangare, Miangue - Amallah, J. Carcela, Goreux, Balikwisha - M. Carcela, Cop

Heist - Antwerp 0-3

Na de 0-3 in Brasschaat nu een 0-3 in Heist. Tegen de eerste amateurs kregen we al een logischere basiself te zien dan in Brasschaat: Seck stond centraal achterin, backs Quirynen (rechts) en Juklerod (links) speelden ook effectief als back en niet op het middenveld. Voor hen stonden Rodrigues, terug sinds maandag, en Baby. De amper 17-jarige Geeraerts, die zondag nog heerlijk scoorde met de kop, mocht in de spits staan. Mbokani was pas van vandaag terug en zat nog (met zijn zoontjes) in de tribune. Gaven ook verstek: Hairemans (voet) en Borges (kuit).

Antwerp nam meteen het heft in handen en dreigde met schoten van rond de zestien. Refaelov vond een attente doelman Verbist op zijn weg, Haroun knalde net over. Vervolgens was het Geeraerts die zich in de grote baklijn goed staande hield en Refaelov een grote kans aanbood. De Israëliër mikte met zijn linker naast. En wat later was het Geeraerts die het goeie voorbereidende werk van Rodrigues en Baby niet kon afronden. Plots was Baby alleen door en omspeelde hij de ver uitgekomen keeper. Hij leek te kunnen scoren, maar dat was buiten het lange been van Webers gerekend. Nazaryna dreigde nog met twee schoten, zonder succes, en Seck kopte een corner van Refaelov naast. Toen Baby een reuzekans miste, dachten we te schrijven dat we met 0-0 zouden rusten maar de Senegalees tikte om slag van rust toch nog de 0-1 binnen. In de tweede helft werd geklungel in de thuisdefensie al snel afgestraft door Geeraerts, die op assist van Baby centraal binnenduwde. Tweede match en tweede goal voor de talentvolle spits, die vrijdag mee op stage gaat. Excuses: dérde goal, want een beetje later tikte hij op assist van Haroun ook de 0-3 in doel.

Morgen trainen de spelers nog één keer op de Bosuil, vrijdag vertrekken ze op stage naar het Duitse Marienfeld. (dvd)

Doelpunten: 44’ Baby 0-1, 51’ en 57’ Geeraerts 0-2 en 0-3

Antwerp: De Winter, Quirynen (67’ Kakudji), Seck, Batubinsika (59’ De Wilde, 67’ Muanza), Juklerod (67’ Nganga), Haroun (59’ Kobo), Nazaryna (67’ Agbor), Rodrigues (46’ Liongola), Refaelov (59’ Pavic), Baby (59’ Li), Geeraerts

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Eppegem - KV Mechelen 2-4

Na de vlotte 0-10 tegen GR Katelijne won KV Mechelen tegen Eppegem (3e amateur) ook zijn tweede wedstrijd van de voorbereiding met een minder overtuigende 2-4. Net als zaterdag koos Vrancken voor twee verschillende teams voor en na de rust. Verrips (knie) en Van Damme (buikspieren) bleven nog aan de kant. Youngsters Coveliers en Vranckx maakten hun debuut.

In een moeizame eerste helft had KV meer last van de hitte en het droge veld dan de thuisploeg. De bekerwinnaar kwam zowaar op achterstand na een strafschop maar ging toch met een voorsprong rusten dankzij De Camargo (eveneens op strafschop) en een knappe goal van Storm.

Na de pauze liep het niet veel beter. Balverlies van Mera werd afgestraft met de fraaie (en verdiende) gelijkmaker van Belhafat. Kampioenenmaker Tainmont zette net na het uur orde zaken na voorbereidend werk van Schoofs. Togui diepte het kloofje in het slot nog wat uit vanop de stip. De volgende oefenwedstrijd van KV is zaterdag om 18 uur tegen de ongekroonde kampioen van het Belgische amateurvoetbal: Thes Sport. (ThSt)

Doelpunten: 23’ Rijmenams 1-0 (strafschop), 43’ De Camargo 1-1 (strafschop), 45’ Storm 1-2 (Van Hoorenbeeck), 51’ Belhafat 2-2, 63’ Tainmont (Schoofs) 2-3, 85’ Togui (strafschop) 2-4

KV Mechelen (1e helft): Castro - De Bie, Peyre, Swinkels, Van Hoorenbeeck - Kaya, Corryn, El Messaoudi, Storm - Coveliers, De Camargo. KV Mechelen (2e helft): Valkenaers - Van Cleemput, Boni, Mera, Bijker - Tainmont, Vranckx, Schoofs, Bosiers - Engvall, Togui.

Zwevezele - KV Oostende 0-3

In zijn eerste oefenmatch heeft KV Oostende een 0-3-overwinningen behaald bij Zwevezele, een West-Vlaamse promovendus in de tweede amateurklasse.

Na een uitgebreide verkenningsronde dwong Guri de eerste kans af. Oog in oog met de doelman trapte de Albanese spits de bal over doel. Iets later werd diezelfde Guri in de grote rechthoek gehaakt. Vanop de elfmeterstip kende Vargas geen genade: zijn eersteling sinds zijn terugkeer naar ons land. D’Haese (tegen de doelman) en aan de overzijde De Rock (tegen de dwarsligger) konden de score voor de rust niet wijzigen. Neto en Skulason, twee van de negen vervangingen, maakten in de tweede helft hun KVO-debuut. Op een voorzet van belofte Mbye besloot Jonckheere aan de andere zijde van de paal. Halverwege de tweede helft vond de thuisploeg tweemaal de lat op zijn weg. Na een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel scoorde Mbye in de slotfase tweemaal. Dat deed hij eerst beheerst met links. Daarna verlengde hij in de rebound een actie van Boonen. (rpo)

Doelpunten: 32’ Vargas 0-1, 76’ en 81’ Mbye 0-2 en 0-3

KV Oostende 1e helft: Dutoit, Milovic, Lombaerts, Marquet, Guri, Ndenbe, Bataille, D’Haese, Coopman, Vargas, Morina. KV Oostende 2e helft: Schelfout, Capon, Jonckheere, Mbye, Neto, Skulasson, Tanghe, Vargas, Vandendriessche, Ndenbe, Boonen

RWDM - Cercle Brugge 0-0

Cercle wacht ongeduldig op de lading spelers vanuit Monaco en in zijn eerste match gaf Mercadal de jeugd speelkansen. De beste kansen waren voor de amateurs maar Goblet kon de nul houden. (kv)

Doelpunten: geen

Cercle eerste helft: Goblet, Vitinho, Cassaert, Taravel, De Wulf, Somers, Deuro, Vanhoutte, Koshi, Hazard, De Belder. Cercle tweede helft: Goblet, Decostere, Wackers, Broos, Bassong(86’ De Wulf), Hoggas, De Kuyper, De Baets, Gakpé (65’ Suffys), De Man, Klimov

Moeskroen - Oudenaarde 0-4

Al in de 10e minuut kwam Moeskroen in Oudenaarde op voorsprong na een mooie combinatie: Palmieri bediende Campins aan de rechterkant die mooi teruglegde tot bij Mmaee in de rechthoek.Vier minuten later werd dezelfde Mmaee neergehaald in de rechthoek kapot en Dussenne zette de penalty om: 0-2. Na een fout op Campins ging de bal een tweede keer op de stip en deze keer trof Antonov raak op strafschop. In de tweede helft maakte de Ghanees Osabutey zijn debuut. In de 87e minuut trapte Marko Bakic nog knap de 0-4 binnen. Een mooie overwinning van Excel, dat zondag naar Oostenrijk op stage trekt.

Doelpunten: 10’ Mmaee 0-1, 14’ Dussenne 0-2 (str.), 25’ Antonov 0-3 (str.), 87’ Bakic 0-4

Moeskroen 1e helft: Bute, Dussenne, Sadiku, Luzolo, Antonov, Palmieri, Spahiu, Van Durmen, Campins, Mmaee, Ippolito. Moeskroen 2e helft: Vasic, Godeau, Mediaan, Boya, Dione, Mohamed, Bakic, Hocko, Olinga, Osabutey Kuzmanovic.