© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp klopt Heist, 17-jarige Ruben Geeraerts scoort weer twee keer

Na de 0-3 in Brasschaat nu een 0-3 in Heist. Antwerp won ook zijn tweede oefenpot van het seizoen. Baby brak de ban en dan was het aan de 17-jarige Ruben Geeraerts, die de hele match mocht spelen, het prima deed en opnieuw scoorde - twee keer zelfs.

David Van den Broeck

In Heist (1ste amateurs) kregen we al een logischere basiself te zien dan in Brasschaat: Seck stond centraal achterin, backs Quirynen (rechts) en Juklerod (links) speelden ook effectief als back en niet op het middenveld. Voor hen stonden Rodrigues, terug sinds maandag, en Baby. De amper 17-jarige Geeraerts, die zondag nog heerlijk scoorde met de kop, mocht in de spits staan. Mbokani was pas van vandaag terug en zat nog (met zijn zoontjes) in de tribune. Gaven ook verstek: Hairemans (voet) en Borges (kuit).

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp nam meteen het heft in handen en dreigde met schoten van rond de zestien. Refaelov vond een attente doelman Verbist op zijn weg, Haroun knalde net over. Vervolgens was het Geeraerts die zich in de grote baklijn goed staande hield en Refaelov een grote kans aanbood. De Israëliër mikte met zijn linker naast. En wat later was het Geeraerts die het goeie voorbereidende werk van Rodrigues en Baby niet kon afronden. Hij raakte van dichtbij niet voorbij Verbist. De fysiek sterke Seck probeerde het met een lage en harde vrijschop, maar zonder succes.

Scoren lukte nog niet, maar Antwerp gaf gelukkig ook niks weg. Pas na 28 minuten moest De Winter eens ingrijpen op een lage schuiver van Florian.

Ook Baby werd eens in stelling gebracht bij Antwerp. Plots was hij alleen door en omspeelde hij de ver uitgekomen keeper. Hij leek te kunnen scoren, maar dat was buiten het lange been van Webers gerekend. De Heistse routinier bracht redding met een sliding. Nazaryna dreigde nog met twee schoten, zonder succes. Seck kopte een corner van Refaelov naast. En toen Baby een reuzekans miste, dachten we te schrijven dat we met 0-0 zouden rusten. Maar de Senegalees tikte om slag van rust toch nog de 0-1 binnen.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In de tweede helft bracht Bölöni alleen de jonge Liongola erop voor Rodrigues. Vijf minuten ver stond de 0-2 al op het bord. Geklungel in de thuisdefensie werd afgestraft door Geeraerts, die op assist van Baby centraal binnenduwde. Tweede match, tweede goal voor de talentvolle spits, die vrijdag allicht mee op stage gaat. Excuses: dérde goal, want een beetje later tikte hij op assist van Haroun ook de 0-3 in doel. Tijd om écht te wisselen, dacht Bölöni, die vier verse en jonge krachten in de strijd gooide. Helaas moest verdediger De Wilde de strijd al snel geblesseerd staken. Bij de volgende wisselronde verliet hij het veld al opnieuw. Onder anderen de Chinees Li en tester Kobo kwamen erop.

Antwerp kwam moeilijker aan kansen naarmate de wedstrijd op zijn einde liep. Het behield wel de controle, bikkelde waar nodig, en zo bleef het bij 0-3. Missie geslaagd. Morgen trainen de spelers nog één keer op de Bosuil, vrijdag vertrekken ze op stage naar het Duitse Marienfeld.

Heist 0-3 Antwerp

Opstelling: De Winter, Quirynen (67’ Kakudji), Seck, Batubinsika (59’ De Wilde, 67’ Muanza), Juklerod (67’ Nganga), Haroun (59’ Kobo), Nazaryna (67’ Agbor), Rodrigues (46’ Liongola), Refaelov (59’ Pavic), Baby (59’ Li), Geeraerts

Doelpunten: 44’ Baby 0-1, 51’ en 57’ Geeraerts 0-2 en 0-3

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY