Olmense Zoo weer open: groot enthousiasme bij trouwe fans

© Tommy Maes

De Olmense Zoo heeft vanochtend officieel opnieuw de deuren geopend voor bezoekers. Nadat het dierenpark een aantal ernstige inbreuken op dierenwelzijn rechtzette kreeg het terug een licentie. Het waren vooral buurtbewoners en sympathisanten die om 10u als eersten dolblij door de poort stapten.

adm

Op de grote massa blijft het nog even wachten, maar de leden van de steungroep ‘We are Olmense Zoo’ boden alle bezoekers een gratis consumptie aan om het vroege bezoek te belonen.

Eerder deze week kondigde de minister van Dierenwelzijn Ben Weyts vorige vrijdag aan de zoo terug een licentie kreeg. Volgens de N-VA-minister beantwoordt het dierenpark nu wel aan de opgelegde voorwaarden, met name op het vlak van dierenwelzijn.

LEES MEER. De Olmense Zoo: waarom u wel of niet een bezoekje brengt aan het dierenpark

Een maand geleden werd de vergunning van de Olmense Zoo ingetrokken na aanhoudende klachten rond dierenwelzijn.

Zo konden de dieren niet genoeg schuilen voor de regen en lagen de kooien vol uitwerpselen. In voederbakken werden rottende eendagskuikens gevonden en een luipaardwelp werd weggehaald bij de moeder om in een dieronvriendelijke, ronde kooi te zitten.

LEES OOK (+). Geen kat die hen nog bezoekt, dus trok onze man naar de dieren van de Olmense Zoo

“Op basis van mijn gesprekken en het inspectieverslag van de administratie, stel ik met genoegen vast dat aan alle opgelegde voorwaarden tegemoetgekomen werd. Ik heb dan ook beslist tot een heropening van de Olmense Zoo”, zei minister Weyts vrijdag. “Het allerbelangrijkste voor mij in dit dossier is dat de lat inzake dierenwelzijn gevoelig hoger is komen te liggen. Dat was mij al die heisa meer dan waard.”

Voorlopig is de Zoo elke dag open, tot 3 december. Daarna is het park alleen in de weekends geopend

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen