Masterchef Olga en haar man Giancarlo scoren bij de ‘Nonkels’-cast met Italiaanse gerechten: “Nieuwjaar bij ons, kerst bij jullie?”

Samen met haar man Giancarlo Angeletti nodigt Olga Leyers, de winnares van Celebrity masterchef Vlaanderen, als vervolg van de populaire kookserie bekende gasten uit en toveren ze Italiaanse gerechten op tafel. Billie mag mee in de potten gaan kijken. Een lamskoteletje of kalfslapje? Ah ba joat, dat lusten Nonkels-cast Jelle De Beule en Isabelle Van Hecke wel.

Gefrituurde lamskoteletjes

Voor 4 personen

Nodig

  • 4 lamskoteletjes
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 1 citroen (voor de zeste en het sap)
  • gedroogde kruiden (tijm, salie, rozemarijn)
  • frituurolie
  • enkele takjes peterselie
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 1 eetlepels kappers
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes oregano
  • 1 rode chilipeper
  • 3 ansjovisfilets

Doen

  1. Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
  2. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout aan beide kanten.
  3. Tip: Je kan het vlees ook een nacht laten marineren in een mengsel van olijfolie, look, peper, zout, gedroogde oregano en salie.
  4. Doe voor de salsa verde de verse peterselie, oregano, munt, look, kappertjes, ansjovis en chilipeper in de blender. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en mix alles fijn. Schep de salsa in een kommetje en hou even apart.
  5. Meng het paneermeel met de gedroogde kruiden, een snuif zout en de citroenzeste in een kom. Doe in een tweede kom de bloem en kluts in een derde kom het ei.
  6. Paneer de koteletjes door ze eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel te halen.
  7. Bak de koteletjes enkele minuten in de friteuse. Serveer met de salsa verde.

Rigatoni Amatriciana

Voor 4 personen

Nodig

  • 400 g rigatoni
  • 150 g guanciale
  • peperbolletjes
  • 1,5 blik gepelde tomaten
  • 75 g pecorino
  • chiliflakes

Doen

  1. Rooster de peperkorrels kort en maal ze daarna fijn in een vijzel.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook.
  3. Snijd de guanciale in blokjes en bak ze krokant en bruin in een droge pan op een zacht vuur. Hou de gebakken spekjes even apart in een kom.
  4. Gebruik de pan opnieuw voor de saus. Bak eerst de chiliflakes kort. Knijp de gepelde tomaten uit, voeg ze toe en laat de saus inkoken.
  5. Kook de pasta net niet al dente. Giet af en laat nog even verder garen in de tomatensaus.
  6. Rasp ondertussen de pecorino fijn.
  7. Breng de tomatensaus en pasta op smaak met de geroosterde peper. Haal de pan van het vuur en roer de pecorino erdoor.

Saltimbocca

Voor 4 personen

Nodig

  • 4 kalfslapjes (extra dun geslagen)
  • 4 plakjes rauwe ham
  • enkele blaadjes verse salie
  • enkele eetlepels bloem
  • boter
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • verse truffel
  • 2 à 3 el truffelsap
  • 500 g bloemige aardappelen
  • enkele takjes rozemarijn
  • 6 teentjes look
  • peper & zout
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 citroen (voor de zeste)
  • 1 sinaasappel(voor de zeste)

Doen

  1. Breng een pot water aan de kook.
  2. Snipper de rode ui fijn. Pel en plet de look. Meng de ui en de look met de olijfolie, rozemarijn, zeste van citroen en appelsien, peper en zout.
  3. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 6 à 7 minuten. Giet ze af en haal ze door de kruidenmengeling. Doe de aardappelen in een ovenschaal, bedek ze met folie en laat 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor tot 180 °C en rooster de aardappelen daarna 1 uur. Schep ze af en toe om.
  4. Kruid ondertussen de kalfslapjes met peper en zout.
  5. Bedek elk kalfslapje met een plak rauwe ham en een blaadje salie. Maak ze vast met een prikker.
  6. Doe wat bloem in een schaal en haal de kalfslapjes door de bloem.
  7. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes aan.
  8. Blus met witte wijn en laat even inkoken. Haal de kalfslapjes daarna uit de pan en hou ze apart.
  9. Smelt in dezelfde pan een klont boter en leg de salie erin. Voeg het truffelsap toe en roer even door.
  10. Lepel wat saus over een kalfslapje en serveer met versgeraspte truffel en geroosterde aardappelen.

De recepten zijn van de hand van Giancarlo Angeletti.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer