Politie bevestigt dood man die in brand stond bij rechtbank NY

Nieuws
De politie in New York bevestigt het overlijden van een man die zichzelf in brand stak voor de rechtbank waar het strafproces tegen oud-president Donald Trump plaatsvindt. Amerikaanse media hadden eerder gemeld dat de man aan zijn verwondingen was bezweken.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 11:58
Afbeelding
beeld anp

De man werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Kort voordat hij zichzelf in brand stak, gooide hij pamfletten met complottheorieën in de lucht. Zijn actie lijkt niet in verband te staan met de rechtszaak tegen Trump, die terechtstaat voor het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van 'grootschalige fraude'.

Afbeelding

Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

Afbeelding

Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

Israël heeft Hamas een week de tijd gegeven om in te stemmen met zijn voorwaarden voor een staakt-het-vuren. Doet Hamas dit niet, dan beginnen de Israëli's hun al weken geleden aangekondigde grondoffensief in Rafah.

Afbeelding

Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. 'De fileteller maakt overuren', aldus de verkeersdienst.

Afbeelding

Formerende partijen aan de slag met doorrekening CPB van plannen

PVV, VVD, NSC en BBB hebben vrijdag van het Centraal Planbureau (CPB) de doorrekening ontvangen van de plannen die ze op tafel hebben gelegd tijdens hun onderhandelingen, meldt een woordvoerster van de kabinetsformatie.

Afbeelding

Vergunning Gelderland voor gebruik paintballgeweer tegen wolf

De provincie Gelderland heeft vrijdag een vergunning verleend voor het gebruik van een paintballgeweer tegen een wolf op de Noord-Veluwe. De provincie meldt dat het doel is de wolf te leren mensen niet te benaderen.