© EPA

Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het ratingbureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

mtm
Bron: BELGA

S&P wijst bij die outlook op de vooruitgang die Griekenland boekt met het verlagen van de staatsschuld en ook de economische groei van het Zuid-Europese land. De Griekse kredietbeoordeling bij S&P staat op BBB-.

In oktober vorig jaar plakte S&P nog een zogeheten ‘investment grade’ op Griekenland. Dat betekent dat Griekse staatsobligaties weer interessant kunnen zijn voor beleggers. In 2010 verloor Griekenland nog die status in verband met de eurocrisis.

De Griekse minister van Financiën Kostis Hatzidakis zegt dat de stap van S&P verder bewijs is dat de economische hervormingen door de regering van premier Kyriakos Mitsotakis hun vruchten afwerpen en dat moet worden doorgegaan met die hervormingen.

De Griekse regering verwacht voor dit jaar een economische groei van 2,9 procent. Vorig jaar was dat nog 2 procent. Daarmee doet Griekenland het beter dan veel andere Europese landen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer