Zulte Waregem won op de slotspeeldag met 4-1 van Lierse en mag zich nu opmaken voor promotieplay-offs.© BELGA

Nog een waterkans op ticket voor Jupiler Pro League: deze vier clubs uit Challenger Pro League plaatsen zich voor promotieplay-offs

Met kampioen Beerschot en nummer twee Dender zijn de rechtstreekse promovendi van de Challenger Pro League naar de Jupiler Pro League bekend. Voor Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden wachten nu promotieplay-offs.

vva

De reguliere competitie in de Challender Pro League zit er nu op, maar de nummers drie tot en met zes spelen wel nog promotieplay-offs de komende weken. De derde in de rangschikking neemt het daarbij in een heen- en een terugwedstrijd op tegen de zesde. KMSK Deinze tegen Patro Eisden wordt die affiche, terwijl nummer vier Lommel en de vijfde in de stand Zulte Waregem de andere heen- en terugwedstrijd spelen.

De winnaars van die duels nemen het daarna op tegen elkaar. Wie daar als beste uitkomt, strijdt tegen de op twee na laatst gerangschikte club in 1A, na de play-offs daar voor het behoud. KV Oostende ontsnapte dankzij een zege tegen SL16 overigens aan degradatie. Het zijn zo Seraing en SL16 zelf die degraderen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer