VS vaardigen nieuwe sancties uit tegen Noord-Korea

© REUTERS

De Verenigde Staten hebben tegen de achtergrond van het nucleair geschil met Noord-Korea nieuwe sancties uitgevaardigd. Het gaat om sancties tegen scheepvaartondernemingen, vier Chinese bedrijven en een Chinese zakenman. Dat deelde het Amerikaans ministerie van Financiën dinsdag in Washington mee. Ze hebben als doel Noord-Korea verder te isoleren.

lbo

De nieuwe sancties zijn gericht tegen bedrijven die handel met Noord-Korea voor een omvang van honderden miljoenen dollar hebben gevoerd, verklaarde minister van Financiën Steven Mnuchin. Ook zes Noord-Koreaanse scheepvaart- en transportondernemingen, inbegrepen hun 20 schepen, kregen sancties opgelegd. Een en ander maakt deel uit van de Amerikaanse strategie van “maximale druk” op Noord-Korea, verklaarde Mnuchin.

De sancties volgen een dag na de aankondiging van president Donald Trump om Noord-Korea weer op de Amerikaanse lijst van terroristen te plaatsen. De gesanctioneerde ondernemingen mogen geen Amerikaanse activa meer bezitten en geen handel meer drijven met Amerikanen. De voorbije maanden zijn de spanningen in de regio duidelijk opgelopen, nadat Noord-Korea herhaaldelijk ballistische raketten had getest en daarmee de VN-resoluties had geschonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen