Nieuwkomer trekt lijst Vlaams Belang in Berlaar

© rr

Vlaams Belang trekt in Berlaar met een nieuwe lijsttrekker naar de kiezer. Het gaat om Leen Vervoort (39) uit Berlaar-Heikant. Raadslid Dirk Aras staat op de tweede plaats. Beiden rekenen op een zitje in de gemeenteraad.

cvr

“Het is nodig dat onze partij in de gemeenteraad opnieuw een fractie kan vormen die taken kan verdelen”, zegt Leen Vervoort. “Er komt veel werk op de raad af. Ik wil ook dat het Vlaams Belang zelf dossiers oppikt. Aangenaam en betaalbaar wonen, kader ik daar zeker in. Ook sociale huisvesting. Ik ken de situatie van een gezin met een gemiddeld inkomen, dat niet in aanmerking komt voor een sociale woning en ook niet terecht kan op de gewone huur- of koopmarkt, maar al te goed.”

Geen figuranten

“Van armoede moet Vlaams Belang Berlaar een kernthema maken. Het is schrijnend hoe ver de gevolgen reiken van wat begint met een financiële tegenslag of met ernstige gezondheidszorgen. En ook de schijninspraak moet worden aangepakt. Het is belangrijk dat de inwoners correcte uitleg krijgen over projecten die worden gepland, dat zij vragen kunnen stellen en de beslissing mee kunnen sturen.”

Gemeenteraadslid Dirk Aras is dit keer dus géén lijsttrekker. “We laten hiermee duidelijk zien dat op onze lijst plaats is voor nieuwe mensen. En niet als figurant. Op plaats drie lanceren we trouwens nog een nieuwe, jonge kracht: Sasha Verhelst (26).