© eva

Jan Peumans en 70 vrienden wandelen voor de 23ste keer naar Banneux

Riemst -

Al voor de 23ste keer trok Jan Peumans zaterdag zijn wandelschoenen aan om van Riemst naar Banneux te wandelen. Dat deed hij samen met meer dan 70 vrienden en kennissen.

Eddy Vandoren

Voor het 23ste jaar op rij - met een onderbreking in 2020 tijdens de coronapandemie - trok erevoorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans (73) op de eerste zaterdag van mei op bedevaart naar Banneux. Dat deed hij dit jaar met meer dan 70 vrienden en kennissen. Met die jaarlijkse wandeling loste Peumans nog maar eens de belofte in die hij in 2001 deed, toen hij voor een tweede ambtstermijn burgemeester werd in Riemst.

Zaterdagochtend 4 mei verschenen de eerste enthousiastelingen al om 6.30 uur aan het gemeentehuis in Riemst voor het vertrek. Om 7 uur vatten de laatste pelgrims in groep hun voettocht van zo’n 43 kilometer aan naar het Waalse dorp waar de ‘Maagd der Armen’ vereerd wordt. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op soep, koffie, croissants en fruit op een achttal stopplaatsen waaronder Wonck, Oupeye, Argenteau en Soumagne. In Banneux zelf wachtte hen een afsluitend drankje. “Het had niet veel gescheeld, of ik was zelf niet kunnen meegaan”, zegt Peumans. “Mijn vrouw Marie-Jeanne ligt namelijk in het ziekenhuis. Maar ze stond erop dat ik zou meegaan, dus...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer