De dader aan de rechtbank in Leuven na zijn proces in februari.
Sam Coremans

Ex-gitarist Praga Khan veroordeeld tot 4 jaar cel voor verkrachting en onmenselijke behandeling

De ex-gitarist van Praga Khan is door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan 2 met uitstel. Hij maakte zich schuldig aan verkrachting, onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen.

De voormalig gitarist van Praga Khan en Lords of Acid bezorgde twee voormalige partners zeer ernstig fysiek en mentaal leed, oordeelt de rechtbank. "Dat deed hij met het doel ze te controleren en aan hem te onderwerpen", staat in het vonnis. 

Bij één van de vrouwen gaat het ook om verkrachting en aantasting van haar seksuele integriteit. Tijdens de relatie gebruikte hij meermaals fysiek geweld tegen haar, onder meer door haar te slaan en haar pink te breken, maar ook door haar schaamhaar zodanig hardhandig te scheren dat zij daarbij verwondingen opliep.

"Het is een hallucinante vorm van partnergeweld, zowel omwille van de ernst en frequentie als de langdurigheid ervan", vertelde advocaat van de slachtoffers Christine Mussche in februari tijdens het proces.

De rechter veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 2 jaar met uitstel. Hij moet onder meer psychologische of psychiatrische begeleiding zoeken en een contactverbod met de slachtoffers naleven. Hij werd eveneens uit een aantal burgerlijke rechten ontzet voor een periode van 5 jaar.

Voor opzettelijke slagen aan twee andere vrouwen verkreeg hij de vrijspraak.

Meest gelezen