© Bert Verleysen

Share& Care vraagt aandacht voor mensen in armoede

Op 17 oktober was het de Werelddag voor verzet tegen armoede. Share&Care draagt dagelijks zorg voor de betere samenleving: kansen geven aan mensen om erbij te zijn. Op de werelddag van verzet tegen armoede brachten ze een duidelijke boodschap: willen we een warme samenleving dan is er werk aan de winkel.

Bert Verleysen

Op vele plaatsen hing op dinsdag 17 oktober het geknoopte witte laken uit de ramen. Het is het symbool van mensen die willen ontsnappen uit de armoede.Overal horen we schrijnende verhalen, en dikwijls denken we dan, ze hebben het ook wat zelf gezocht. Share&Care weet duidelijk beter: armoede zoek je niet zelf op, je geraakt erin verstrengeld. En op dat moment hebben wij als maatschappij de verantwoordelijkheid om mensen uit deze armoede te laten ontsnappen.

In Bilzen heeft Share&Care deze dag in de verf gezet met een wake rond het stadsperron, het teken van een stad met rechten, rechten voor iedereen. Tegelijkertijd werden bezoekers en voorbijgangers getrakteerd op een heerlijke warme soep, met verse groenten uit een deeltuin. Pépé, de pipo was dan even boer Leo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer