REACTIES. Toby Alderweireld baalt na verlies: “Bekerfinale is nu het belangrijkste”, Gustaf Nilsson: “Hard gevochten voor deze zege”

Met een kurkdroge 0-3-zege maakte Union komaf met de reeks nederlagen die het aan het opstapelen was deze play-offs. En of ze daar tevreden mee waren. “Nu staan we maar drie punten achter de leider en zijn er nog veel matchen te gaan”, aldus spits Gustaf Nilsson.

Wim Conings, Diederik Geypen en Thomas Cami

Toby Alderweireld: “De bekerfinale wordt nu onze belangrijkste wedstrijd”

Antwerp-kapitein Toby Alderweireld zocht naar verklaringen voor de 0-3-thuisnederlaag tegen Union. “We speelden de eerste helft goed mee. Alleen konden we Union te weinig pijn doen”, gaf de verdediger zijn analyse van de wedstrijd. “De laatste pas, of de juiste aanname, ontbreekt in deze periode bij ons. En we krijgen te makkelijk doelpunten binnen.”

Na de vroege tegengoals in het begin van de tweede helft was er niemand die het vuur weer kon aanwakkeren. “We zitten in een fase dat het niet honderd procent draait. Dan lijkt het alsof er geen drive in de groep zit, maar die is er zeker wel. Tot een bepaalde lijn doen we het goed, en dan ontbreekt er iets…”

Met nog twintig minuten te spelen werd Alderweireld mee naar het front gestuurd. Zo kon Antwerp toch wat dreigen. “Ik doe mijn best om verwarring te zaaien. Union heeft grote jongens voorin. Ik kon niet elk duel winnen, al probeerde ik wel gevaarlijk te zijn. Dit seizoen maakte ik al enkele keren het verschil. Helaas is dat vandaag niet gelukt.”

Gelukkig voor Antwerp zegt dit verlies niets over de bekerfinale van 9 mei. “Dat klopt. En we weten dat de bekerfinale nu onze belangrijkste wedstrijd wordt. Maar dat betekent niet dat we nu zomaar alles te grabbel moeten gooien. Hier thuis wil je nooit verliezen.”

© Isosport

Gustaf Nilsson: “Hard voor gevochten”

“Het is leuk weer te winnen”, zei Union-spits Gustaf Nilsson voor de camera’s van Eleven Sports na de 0-3-zege bij Antwerp. “We hebben er hard voor gevochten na een paar matchen waarin we het geluk niet aan onze zijde hadden. We hadden het moeilijk, maar vandaag hebben we goed en slim gespeeld. We wisten dat we nog altijd in de running waren. Nu staan we maar drie punten achter de leider en zijn er nog veel matchen te gaan. We moeten gewoon zo doorgaan. Die goal van Puertas? Geweldig, hé. Hij speelde echt een heel goeie match.”“Hier hebben we lang op moeten wachten.”

Cameron Puertas loodst Union naar deugddoende zege: “Dit kan ons herlanceren”

Cameron Puertas besefte maar al te goed dat Union deze overwinning tegen Antwerp écht nodig had. En ook de manier waarop doet deugd: drie keer scoren en zelf niets weggeven; dan kan je spreken van een sterke prestatie. “We waren zowel defensief als offensief sterk. Zeker in de tweede helft zijn er veel positieve zaken om verder op te bouwen. Dit kan ons herlanceren in de play-offs. De 0-1 hielp ons enorm, en nadien konden we wat vrijer voetballen. Mentaal werkte die goal echt bevrijdend. Als we een goeie dag hebben, kan alles lukken. Dat hebben we nu weer getoond.”

“Eigenlijk is dit zelfs meer waard dan gewoon drie punten”, aldus Puertas. “In de eerste matchen hebben we alles verspild waarvoor we zo hard gewerkt hebben in de reguliere competitie. Er wachten ons nu nog vijf matchen en we hebben alles nog in eigen handen om de titel te pakken. Wat we nu getoond hebben, moeten we ook de komende weken laten zien.”

Met twee goals en een assist was Puertas van goudwaarde tegen Antwerp. De Zwitserse Spanjaard zocht de laatste weken wat naar zijn beste vorm, maar lijkt nu weer vertrokken. “Natuurlijk doet het deugd, maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat we gewoon winnen”, aldus Puertas. “In de eerste vier matchen haalde ik niet echt mijn beste niveau, maar de rest van de ploeg ook niet. We hebben goed gereageerd en amper iets weggegeven. Eigenlijk kregen we in de eerste vier matchen ook al weinig kansen tegen, maar het mankeerde ons aan wat geluk. Nu hebben we eindelijk die eerste drie punten beet, we zijn nog niet dood. We moeten op dit elan doorgaan. Deze zege doet alleszins enorm veel deugd”, besluit de assistenkoning.

© Isosport

Mandela Keita: “We gaan dit als team proberen rechtzetten”

Ook bij Mandela Keita was de teleurstelling groot. “Ik denk dat we te onzuiver waren, en in de duels iets minder scherp dan normaal. De coach probeerde doorheen de wedstrijd wel een en ander te verschuiven, door mij alleen op zes te zetten en met twee aanvallende middenvelders te gaan spelen. Jammer genoeg is het ook nadien niet gelukt.”

Deze slechte generale repetitie wil natuurlijk niets zeggen over wat er op 9 mei op de Heizel te gebeuren staat. “Ik denk dat we ons nu nog niet moeten focussen op de bekerfinale”, ging Keita verder. “We moeten ons hoofd omhooghouden en eerst aan de volgende wedstrijd (zondag opnieuw tegen Union, maar dan in het Dudenpark, red.) denken. We gaan dit als team proberen rechtzetten.”

Alessio Castro-Montes: “Jammer dat ik match tegen Antwerp mis”

Alessio Castro-Montes was goed voor een assist in de 0-3-zege van Union bij Antwerp, maar pakte wel ook een gele kaart die hem een schorsing oplevert voor de terugmatch dit weekend. “Dat is jammer, maar nu ben ik wel gevrijwaard voor de match tegen Anderlecht”, vertelde Castro-Montes. “Die assist kwam er na een heel mooie collectieve actie die Cameron geweldig afmaakt. We zijn heel tevreden. We hadden iets nodig om vertrouwen uit te putten, ik denk dat we dat vandaag gekregen hebben. We zijn er wel altijd in blijven geloven, maar hebben toch eens de koppen bij elkaar gestoken en goed gepraat. Er zijn harde woorden gevallen, maar ik denk dat dat nodig was om eruit te komen. We zijn wel altijd positief blijven kijken naar de toekomst en respectvol met elkaar blijven omgaan. Dat was de goeie manier om hiermee om te gaan, denk ik.”

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer