In 2011 werd Heidi De Pauw aangesteld als CEO van Child Focus.

Heidi De Pauw stopt na 12 jaar als algemeen directeur van Child Focus

Heidi De Pauw (52) vertrekt als algemeen directeur bij Child Focus. Dat maakte de organisatie bekend in een persbericht. De Pauw was 12 jaar hoofd van Child Focus. Ze wordt opgevolgd door Nel Broothaerts.

"Het is met diepe trots en dankbaarheid dat ik terugkijk op mijn parcours bij Child Focus, een organisatie die mij dierbaar is sinds mijn eerste stappen als casemanager in 1998, kort na haar oprichting". Zo luidt het statement van Heidi De Pauw in de aankondiging van haar ontslag. 

De Pauw heeft er een rijkgevulde carrière opzitten bij Child Focus. Ze begon in 1998 bij de organisatie als casemanager om onder meer ter plaatse te gaan bij onrustwekkende verdwijningen van minderjarigen. Tussen 2005 en 2011 zette ze de lijnen uit bij Pag-Asa, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel. In 2011 keerde ze terug naar Child Focus als CEO, voor De Pauw "een droom die werkelijkheid werd".

Child Focus

Child Focus zet zich in voor het terugvinden van vermiste kinderen en strijdt tegen de seksuele uitbuiting van minderjarigen. De organisatie werd opgericht in 1997 in de nasleep van de zaak-Dutroux.

"Ik heb mijn rol steeds met passie en toewijding vervuld, wetende dat elk besluit, elk project, elke samenwerking was doordrenkt met het diepe geloof dat we iets waardevols en wezenlijks deden voor de meest kwetsbaren in onze samenleving: onze kinderen. Het is een voorrecht geweest om mee vorm te geven aan de invulling van de zo belangrijke missie van Child Focus."

De Pauw groeide tijdens haar periode als CEO uit tot het gezicht van Child Focus. Naast de strijd tegen kindermisbruik en het zoeken naar vermiste kinderen, zette de organisatie zich in de piek van de opvangcrisis ook in voor de opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen.

Daarnaast pleitte De Pauw ervoor om kinderen van IS-strijders terug naar ons land te halen. In 2019 trok ze zelf naar een vluchtelingenkamp in Syrië om er Belgische kinderen te bezoeken en te onderzoeken. 

Opvolging

Na 12 jaar als topvrouw bij Child Focus heeft Heidi De Pauw beslist om haar loopbaan een nieuwe richting te geven en haar competenties in te zetten voor andere projecten, staat in het persbericht. Op aanbevelen van De Pauw is Nel Broothaerts aangeduid als haar opvolger. Broothaerts is al 17 jaar actief bij Child Focus.

"De fundamenten zijn gelegd en we gaan hierop voortbouwen om onze impact nog verder te vergroten", aldus Nel Broothaerts. "De uitdagingen waar wij en onze maatschappij voor staan, zijn nog steeds gigantisch."

Meest gelezen