Een buikje of ronde billen? Deze jeansbroeken passen het best bij je figuur

Een jeansbroek vinden die je als gegoten zit is geen sinecure, maar er zijn een aantal modellen die speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde lichaamsvormen. Van een buikje, en korte benen tot zware kuiten: met de juiste jeans leid je de aandacht er zo van af.

vwh

Buikje

Een buikje verberg je zo met een jeans met hoge taille. Momenteel zijn de mom-jeansbroeken, zoals op de eerste foto, hip. Combineer ze met een logoshirt en je krijgt een look met knipoog naar de jaren 90. Tip: ga je voor een donkere kleur, dan valt je buikje nog minder op.

Brede bovenbenen en stevige kuiten

Dames met brede bovenbenen: ga voor een broek met wijde pijpen. Ze brengen je lichaam visueel in proportie en slanken je dijen optisch af. Dit is ook een goed model als je wat bredere kuiten hebt. Ga zo wijd als je zelf wil. Hoe wijder, hoe groter de ode aan de seventies.

Korte benen

Korte benen? Ga dan voor een korte broek. Het klinkt onlogisch, maar een cropped jeans - hallo blote enkels! - wekt net de indruk dat je benen stelten zijn. Een streepje aan zij- of voorkant benadrukt de lengte. Voor een maximaal effect: ga voor een cropped jeans met hoge taille om je benen nog langer te doen lijken.

Ronde bilpartij

Ben je gezegend met een bilpartij waar de Kardashians nog jaloers op zouden kunnen zijn? Dan staat een boyfriend jeans, een laag, wijd model heel sexy. Ook een jeans met hoge taille laat je kont helemaal tot haar recht komen.

Platte poep

Ga op zoek naar een broek met een stevige stof achteraan. Pluspunt voor dikke zakjes, eventueel met accenten (denk aan strikjes, pailletten,...) Ze kunnen helpen om je achterste er iets volumineuzer te laten uitzien.

Kort bovenlichaam

Laat jeansbroeken met een hoge taille links liggen en zet in op heupbroeken. Hoe lager de taille, hoe langer je bovenlichaam lijkt in verhouding met je benen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer