Politie op zoek naar eigenaar van Afrikaanse serval: dier zat gewoon op terras

De serval zat op een terras van een woning in de Frère Orbanstraat.© IF

Oostende -

De politie van Oostende is op zoek naar de eigenaar van een serval. De Afrikaanse kat was gespot op een terras en werd intussen overgebracht naar het Natuurhelpcentrum in Opglabbeek. In ons land is het verboden om een serval te houden.

Jeffrey Roos

Een serval is een zoogdier uit de familie van de katachtigen. Het dier leeft vooral in savannes en open graslanden, maar ook in open bossen en langs de bosrand. Hij komt voor in het grootste deel van Afrika. Een serval als huisdier houden is in België verboden aangezien het niet op de zoogdierenpositieflijst staat.

Op vrijdag 26 april kreeg de politie van Oostende een melding van een bewoner in de Frère-Orbanstraat. Een serval zat er schijnbaar op een terras. De politie kwam ter plaatse en kon het dier lokaliseren.

“De dienst omgevingshandaving, waar dierenwelzijn onder valt, en het Opvangcentrum Vogels & Wilde Dieren Oostende (VOC) slaagden erin om de kat te vangen”, zegt politiewoordvoerder Timmy Van Assche.

“Het dier werd vervolgens even in het VOC opgevangen en vertoeft nu in het Natuurhelpcentrum in Opglabbeek. Daar krijgt het jonge vrouwtje de nodige zorgen.”

Wie informatie heeft over het dier kan terecht op het nummer 059/70.11.11 of via pz.oostende.kabinet@police.belgium.eu.

Een serval als huisdier houden is verboden in ons land.© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen