© Photo News

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Obbi Oulare breekt scheenbeen maar is door “mooie breuk” slechts zes tot acht weken buiten strijd

Standard is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. De Rouches bleven op de slotspeeldag in groep J steken op een doelpuntenloos gelijkspel bij het Turkse Akhisarspor. Een blessure van Obbi Oulare maakte het allemaal nog wat zwaarder om dragen. Het gaat echter om wat heet “een mooie breuk” en dus is een operatie niet noodzakelijk.

LEES OOK. Standard blijft verweesd achter: 0-0, Europees uitgeschakeld en Oulare opnieuw geblesseerd

Met Obbi Oulare gooide Michel Preud’homme in het slot nog vers bloed in de strijd, maar dat mocht niet meer baten. Oulare viel enkele minuten na zijn invalbeurt zelfs geblesseerd uit en moest met een draagberrie van het veld gedragen worden. “Hij heeft een krak gehoord, we vrezen een beenbreuk”, verklaarde Preud’homme na de wedstrijd. “We hopen allemaal dat het niet te erg is. Als hij lange tijd out is, is dat de grootste ramp van deze avond.”

Hij werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd en het verdict was hard: scheenbeenbreuk en een verstuikte schouder. Gelukkig voor Oulare gaat het om een zogenaamde “mooie breuk”, waardoor een operatie niet nodig is. Toch moet Standard de spits weer lange tijd missen: hij zou zes tot acht weken buiten strijd zijn .

De spits was sinds november nog maar net terug van een lange revalidatie nadat hij geopereerd werd aan een heupblessure...

© Photo News

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik